Bonyolódik a Hamilton-ügy!

A McLaren-Mercedes szerint jogtalanul sorolták a brit pilótát a harmadik helyre

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) fellebbviteli bizottsága hétfőn, Párizsban meghallgatta a Forma-1-es McLaren-Mercedes pilótáját, a brit Lewis Hamiltont, valamint főnökeit.

2008.09.22 17:03MTI

A háromórás meghallgatás után a pilóta testőrök gyűrűjében távozott az FIA főhadiszállásáról, majd a közeli Crillon Hotelbe ment, ahol nem válaszolt az újságírók kérdéseire.
A McLaren, az FIA és a Ferrrari jogászai minden bizonnyal hétfőn délután még találkoznak.

A döntés nagyban befolyásolhatja az idei világbajnokság végkimenetelét, ha ugyanis a 23 éves szigetországi klasszis visszakapja elvesztett pontjait, akkor négy futammal a zárás előtt nem egy, hanem hét pont lesz az előnye a második helyen álló brazil Felipe Massával (Ferrari) szemben.

A spa-francorchamps-i pályán Hamilton ért elsőként a célba, de szabálytalan manőver miatt utólag megfosztották első helyétől, 25 másodperces büntetést kapott, így végül csak harmadik lett. A futamot a döntés után az eredetileg második helyen végzett Massa nyerte.
A fellebbviteli bizottság döntését várhatóan csak kedden hozza nyilvánosságra az FIA.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.