Állapota stabil, de kritikus

Jules Bianchi súlyos agykárosodást szenvedett

Kedden délután megerősítették, hogy a Japán Nagydíjon balesetet szenvedett francia versenyzőnek diffúz axonális károsodása van, amely általában nagy erőhatások következtében alakul ki. Az állapota továbbra is stabil, de kritikus.

2014.10.07 17:11ma.hu
Fotó: Wikipédia

A Marussia és a családjával közösen kedden délután bejelentette, hogy Jules Bianchi úgynevezett diffúz axonális károsodást szenvedett a Japán Nagydíjon történt balesete során, amikor a pályáról kicsúszva nagy sebességgel egy másik autó mentését végző traktornak csapódott.

Ez autóbalesetek esetén az egyik leggyakoribb agysérülés, amely általában a szélsőségesen nagy erőhatás következményeként alakul ki - adta hírül kedden az Origo.

Közleményükben köszönetet mondtak a támogató üzenetekért a világszerte érdeklődő közönségnek. A hivatalos állásfoglalás szerint a francia versenyző állapota nem változott az elmúlt két nap során érkező, korábban meg nem erősített hírekhez képest.

"Jules-t továbbra is a Mie Kórház intenzív osztályán ápolják. Diffúz axonális károsodást szenvedett, és kritikus, de stabil állapotban van. Az orvosi stáb a lehető legjobb kezelést biztosítja számára, nagyon hálásak vagyunk mindenért, amit Jules-ért tettek a baleset óta" - áll a közleményben.

A korábbi hírek már beszámoltak arról, hogy Gerard Saillant professzor, az FIA Institute elnöke is Japánba utazott, hogy Michael Schumacher kezeléséhez hasonlóan Bianchi kapcsán is támogassa a helyi orvosokat, de a közlemény azt is megerősíti, hogy a Ferrari szintén külön specialistát delegált a francia versenyző mellé.

"Hálával tartozunk azért, hogy Gerard Saillant professzor, az FIA orvosi bizottságának elnöke, és Alessandro Frati professzor, a Római La Sapienza Egyetem idegsebésze is Japánba utazott a Scuderia Ferrari kérésére. A mai nap során érkeztek meg a kórházba, és találkoztak a Jules-t kezelő orvosokkal annak érdekében, hogy teljesen megismerjék az állapotát, így segíthessék a családot.  Saillant és Frati professzorok elismerték a Mie Kórházban nyújtott kiváló ellátást, és köszönetet mondtak japán kollégáiknak."

"A kórház a továbbiakban is folytatja Jules megfigyelését és kezelését, újabb tájékoztatást a megfelelő időpontban nyújtanak majd."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.