Marad vagy megy?

Élet-halál között lebeg Jules Bianchi

A Marussia istálló képviselői és a Bianchi-család együtt szorítanak a Mie General Medical Center intenzív osztályán Jules-ért.

2014.10.06 11:36ma.hu

A Forma-1-es csapat köszöni a szakma és a szurkolók támogatását, de megértést és türelmet kérnek mindenkitől a pilóta egészségügyi állapotára vonatkozó újabb információkkal kapcsolatban. Amint friss hírekkel tudnak szolgálni, azt közzé teszik a kórház engedélyével.

Jules Bianchi-t vasárnap este műtötték, miután komoly fejsérülésekkel, eszméletlen állapotban szállították a kórházba.

Fotó: Twitter/itele

Eddig többféle hír is felreppent, egymásnak ellentmondó információk is, vasárnap este még arról írt a helyi francia média, hogy kijött a műtőből és gép nélkül lélegzik, késő este pedig már úgy tudta mindenki, hogy lélegeztető gépen van, sőt, újraműtötték egy koponya-bevérzés miatt.

Mint ismeretes, a Japán nagydíj 42. körében Adrian Sutil elvesztette uralmát az autója felett, megpördült, és eltalálta a 7-es kanyar külső oldalán lévő gumifalat. A sportbírók lengetett dupla sárga zászlóval figyelmeztették a versenyzőket az incidensre. Egy jármű indult el az autó kiemelésére, hogy azt biztonságba helyezze a korlát mögött.

Eközben a 17-es számú autó vezetője, Jules Bianchi elvesztette uralmát járműve felett, átcsúszott a bukótéren, és a traktor hátuljába csapódott. Amint a sportbírók jelentették, hogy a versenyző megsérült, elindultak az orvosok, és a pályára hajtott a biztonsági autó. Ezt követte a mentőcsapat és egy rohammentő.

A versenyzőt kimentették az autóból, a pálya orvosi központjába vitték, majd a Mie General Hospital sürgősségi osztályára szállították.

A balesetet kivizsgálják, Sutil szerint a sötétedés is közre játszott, a Williams pilótája, Felipe Massa szerint túl sok volt a víz a pályán, a futamgyőztes Lewis Hamilton (Mercedes) szerint véletlen baleset történt.

A futam nem sokkal a start után egyszer már félbeszakadt a heves esőzés miatt. Húsz perccel később újraindították, és folytatták a versenyt. A Marussia Forma-1-es pilótájának balesete után Hamilton nyert.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.