Komoly fejsérülései voltak

Nem tudni biztosan, mi van Bianchi-val

Sok hír kering az eszméletlen állapotban kórházba került francia autóversenyzőről, aki a Japán Nagydíjon rohant bele egy járműbe.

2014.10.06 07:05ma.hu

Bár a francia média vasárnap este azt írta, hogy a műtétje után nincs lélegeztető gépen a Forma-1-es pilóta, a hírt továbbra sem erősítették meg. Jules Bianchi édesapja korábban azt nyilatkozta, hogy csak hétfőn lesz eredmény fia állapotáról. Jelenleg túl sok ellentmondásos információ látott napvilágot.

Fotó: Twitter/itele

Mint ismeretes, a Japán nagydíj 42. körében Adrian Sutil elvesztette uralmát az autója felett, megpördült, és eltalálta a 7-es kanyar külső oldalán lévő gumifalat. A sportbírók lengetett dupla sárga zászlóval figyelmeztették a versenyzőket az incidensre. Egy jármű indult el az autó kiemelésére, hogy azt biztonságba helyezze a korlát mögött.

Eközben a 17-es számú autó vezetője, Jules Bianchi elvesztette uralmát járműve felett, átcsúszott a bukótéren, és a traktor hátuljába csapódott. Amint a sportbírók jelentették, hogy a versenyző megsérült, elindultak az orvosok, és a pályára hajtott a biztonsági autó. Ezt követte a mentőcsapat és egy rohammentő.

A versenyzőt kimentették az autóból, a pálya orvosi központjába vitték, majd a Mie General Hospital sürgősségi osztályára szállították.

A futam nem sokkal a start után egyszer már félbeszakadt a heves esőzés miatt. Húsz perccel később újraindították, és folytatták a versenyt. A Marussia Forma-1-es pilótájának balesete után Hamilton nyert.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.