Gyász

Meghalt a balesetben a Forma-1-es pilóta

Hivatalosan is megerősítették, hogy a hétvégén meghalt egy balesetben az olasz Forma-1-es pilóta.

2014.10.06 06:42ma.hu
romatoday.it

Vasárnap délután 55 éves korában, egy római motorbalesetben elhunyt Andrea De Cesaris olasz autóversenyző - erősítette meg a hivatalos F1-es weboldal.

Andrea De Cesaris 1980-tól versenyzett, 1994-ig 208 futamon vett részt, de sosem nyert nagydíjat, így rekordtartónak számít. Karrierje kezdetén hírhedt volt baleseteiről, de később megbízható versenyzővé vált.

A McLaren csapatnak egy szezonban volt tagja 1981-ben, de versenyzett a Jordan, Brabham, Dallara és Alfa Romeo színekben is.

A McLaren a Twitteren fejezte ki részvétét.

Az 1982-es amerikai nagydíjon ő volt a legfiatalabb pilóta a maga 22 évével.

Súlyos baleset a Japán Nagydíjon is!

A Japán Nagydíjon súlyos balesetet szenvedett Jules Bianchi francia pilóta, akit kritikus állapotban szállították kórházba, komoly fejsérülést szenvedett.

A futam 42. körében Adrian Sutil elvesztette uralmát az autója felett, megpördült, és eltalálta a 7-es kanyar külső oldalán lévő gumifalat. A sportbírók lengetett dupla sárga zászlóval figyelmeztették a versenyzőket az incidensre. Egy jármű indult el az autó kiemelésére, hogy azt biztonságba helyezze a korlát mögött.

Eközben a 17-es számú autó vezetője, Jules Bianchi elvesztette uralmát járműve felett, átcsúszott a bukótéren, és a traktor hátuljába csapódott. Amint a sportbírók jelentették, hogy a versenyző megsérült, elindultak az orvosok, és a pályára hajtott a biztonsági autó. Ezt követte a mentőcsapat és egy rohammentő.

A versenyzőt kimentették az autóból, a pálya orvosi központjába vitték, majd a Mie General Hospital sürgősségi osztályára szállították. További részletek >>>

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.