Japán Nagydíj

Jules Bianchit kritikus állapotban szállították kórházba - videóval!

A Japán Nagydíjon súlyos balesetet szenvedő Jules Bianchit az FIA közleménye értelmében kórházba szállították műtétre. A francia F1-es versenyző fejsérülései nagyon komolyak, állapota kritikus.

2014.10.05 18:09ma.hu
Fotó: Twitter/itele

Az FIA megerősítette, hogy a Japánban súlyos fejsérüléseket szenvedő Jules Bianchit kórházba szállították műtétre, állapota kritikus - írja a hungaroring.hu.

A hivatalos közlemény így szól:
A futam 42. körében Adrian Sutil elvesztette uralmát az autója felett, megpördült, és eltalálta a 7-es kanyar külső oldalán lévő gumifalat. A sportbírók lengetett dupla sárga zászlóval figyelmeztették a versenyzőket az incidensre. Egy jármű indult el az autó kiemelésére, hogy azt biztonságba helyezze a korlát mögött.

Eközben a 17-es számú autó vezetője, Jules Bianchi elvesztette uralmát járműve felett, átcsúszott a bukótéren, és a traktor hátuljába csapódott. Amint a sportbírók jelentették, hogy a versenyző megsérült, elindultak az orvosok, és a pályára hajtott a biztonsági autó. Ezt követte a mentőcsapat és egy rohammentő.

A versenyzőt kimentették az autóból, a pálya orvosi központjába vitték, majd a Mie General Hospital sürgősségi osztályára szállították. A CT-felvételek tanúsága szerint súlyos fejsérülést szenvedett, jelenleg is műtik. Ezt követőn az intenzív osztályra szállítják megfigyelésre. A Mie General Hospital azonnal beszámol állapotáról, amint további információk állnak majd rendelkezésre.

A baleset:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.