Elcsábulhatnak a nézők

Komoly versenytársra lelt a Hungaroring

Az idei júliusi Forma−1-es osztrák futam sok nézőt csábíthat el Mogyoródról, amit a jegyeladások is tükröznek.

2014.06.05 07:19ma.hu
Forrás: YouTube

Eddig 15 százalékkal kevesebb belépőt adtak el a Hungaroringre, mint egy évvel korábban. A Hungaroring a többi pályával, így például az osztrák Red Bull Ringgel is versenyez a naptárban maradásért. Idén nincs könnyű helyzetben a Forma−1 mogyoródi futama, hiszen az osztrák versenyre 36 óra alatt minden jegy elkelt, miután 12 év után ismét visszatért Ausztriába a száguldó cirkusz – emelte ki a Napi Gazdaságnak Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A versenyt nehezíti, hogy az osztrák pálya sokkal jobb állapotban van, mint a mogyoródi: az osztrákok tavaly és idén is kétszázmillió eurót költöttek rá. Ezt Magyarország nem engedheti meg magának, de a verseny zökkenőmentes lebonyolítása érdekében az állagmegőrzések elengedhetetlenek – tette hozzá Gyulay.

Az osztrákokkal azért is nehéz versenyezni, mert az árak megegyeznek a magyarországival. A Hungaroringre a jegyértékesítés idén időarányosan 15 százalékkal maradt el a tavalyitól, bár az elmúlt évben rekordszámú közönsége volt a Forma−1 magyar futamának, miután három nap alatt 220 ezren látogattak ki a pályára.

Ezt várhatóan idén nem sikerül hozni, de a 2012-es nézőszámot mindenképpen szeretnénk túlszárnyalni – tette hozzá Gyulay. A cél, hogy tovább növekedjen a magyar közönség aránya, amit a néhány évvel ezelőtti tíz százalékról sikerült 25 százalék körülire feltornázni.

A Hungaroring Sport Zrt. az elmúlt három évben nyereséges volt, tavaly közel százmillió forintos eredményt ért el, további siker, hogy idén visszatért a Német Túraautó Bajnokság Magyarországra, amelynek futamait épp az elmúlt hétvégén tartották.

Gyulay hozzátette: egy kormánydöntés alapján 600 millió forint pluszforráshoz jut a Hungaroring, az összeget részben a legsürgősebb állagmegőrzésre fordítják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.