Legenda született

Ma lenne 54 éves Ayrton Senna

A Forma-1 talán valaha volt leghíresebb versenyzője, Ayrton Senna 1960. április 21-én látta meg a napvilágot, tehát ma ünnepelné 54. születésnapját. Ennek tiszteletére még a Google is megemlékezett róla.

2014.03.21 13:07ma.hu
Google

Ayrton Senna nevét azok is ismerik, akik soha nem láttak egyetlen Forma-1-es versenyt sem. A brazil legenda 1984-ben mutatkozott be a Toleman csapat színeiben, miután megnyerte a Formula 3-as bajnokságot.

Már az első évében 3 dobogós helyezést könyvelhetett el a kiscapattal, de az igazi áttörést a Lotusnál töltött 3 év hozta meg. Igaz a világbajnoki címig nem jutott el, de futamgyőzelmeket szerzett.

1988-ban a McLaren Honda szerződtette és ekkor kezdődött meg legendás versengése Alain Prostal. Az első közös évükben Senna nyerte a világbajnokságot, tehát négy évvel első versenye után felért a csúcsra.

1989-ben Prost diadalmaskodott, de ezt követően a francia elhagyta a csapatot. Senna így 1990-ben és 1991-ben is világbajnok lett a nagyon erős McLaren-el. 1992-től azonban új időszak kezdődött, amiben a Williams uralkodott.

Senna 1994-ben el is hagyta a McLarent és épp Prost helyére a címvédő Williams istállóhoz szerződött. Itt sajnos csak 3 futam jutott neki, hiszen 1994. május 1-én halálos balesetet szenvedett a san marino-i versenyen.

Senna már lassan 20 éve nincs köztünk, de népszerűsége töretlen, ezt jól mutatja, hogy még a Google is megemlékezett róla, ahogy az képünkön látható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.