Vétettek hibákat

Nincs könnyű helyzetben a Lotus

Nick Chester, a Lotus technikai igazgatója szerint a csapatnak egy nagy adag szerencsére lesz szüksége ahhoz, hogy a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon autóik teljesítsék a versenytávot. Nem túl rózsás az enstone-iak helyzete, alig két hét és rajtol az évad.

2014.03.03 16:43ma.hu

A Forma-1-es istálló nem készült el teljesen autójával az első téli tesztre, így a dél-spanyolországi Jerezben nem is jelent meg. Bahreinben két négynapos gyakorlást is rendeztek, de Romain Grosjean és Pastor Maldonado összesen 1288 kilométert tudott csak tesztelni. Ennek oka főleg a Renault motorja, amely szemben a Mercedes és a Ferrari erőforrásával, rengeteg hűtést igényel versenykörülmények között.

Amikor a riporterek arról kérdezték Chestert, hogy mi szükséges ahhoz, hogy a Lotus befejezze a melbourne-i viadalt, a szakember a következőképpen válaszolt: „Azt hiszem, jó pár dolgot kell még összehangolnunk. Szerintem egy kis szerencse sem ártana nekünk, mindennek úgy kellene alakulnia, hogy mi abból csak jól jöhessünk ki. Tudom, hogy a Renault nagyon keményen dolgozik azon, hogy kijavítsa a problémákat, és bízom abban, hogy Melbourne-ben egy olyan csomaggal gazdálkodhatunk majd, amivel eredményesebbek lehetünk.”

Chester hozzátette, nem minden probléma miatt okolható a francia gyártó, ők is vétettek hibákat, melyeken a motorszállítóhoz hasonlóan rendületlenül dolgoznak.

„A problémák többsége, melyek a héten hátráltattak minket, leginkább az erőforrással kapcsolatban adódtak, ugyanakkor mi sem végeztünk hibátlan munkát” – folytatta a technikai igazgató. „A hét elején például a kipufogórendszerrel voltak gondjaink. Úgy hisszük, ezt sikerült megoldanunk.”

Grosjean összesen 65 kört tett meg a második bahreini gyakorláson, ami nem nevezhető soknak, főleg úgy, hogy vasárnap 22 kört tudott csak teljesíteni, ráadásul az időeredményei is igen gyengék voltak, az utolsó helyen zárt. Éppen ezért egyáltalán nem meglepő, hogy a sportfogadás piacán található szorzók alapján csodaszámba menne, ha a francia nyerne Melbourne-ben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.