Áprilisban lesz a verseny

Schumacherről nevezik el a bahreini pálya első kanyarját

"Az autósport iránti szenvedélyének elismeréseként tekintünk erre a kezdeményezésre" - kommentálta a hírt a decemberi síbalesete óta mesterséges kómában fekvő Schumacher menedzsere, Sabine Kehm.

2014.03.02 13:13MTI
Forrás: youtube.com

Michael Schumacherről nevezik el az első kanyart a Forma-1-es Bahreini Nagydíjnak otthont adó szahíri pályán.

Az üzemeltetők vasárnap jelentették be erre vonatkozó döntésüket. A németek ex-pilótája nyerte az első bahreini futamot 2004-ben.

"Az autósport iránti szenvedélyének elismeréseként tekintünk erre a kezdeményezésre" - kommentálta a hírt a decemberi síbalesete óta mesterséges kómában fekvő Schumacher menedzsere, Sabine Kehm, aki hozzátette: meggyőződése, hogy a sportembernek nagyon fog tetszeni az ötlet és nagyon megtisztelőnek érzi majd.

A Forma-1-től 2012 végén visszavonult, hétszeres világbajnok, 45 éves versenyző december 29-én, a franciaországi Méribelben szenvedett síbalesetet, amely után súlyos fejsérülésekkel szállították a grenoble-i kórházba. Azóta mesterséges kómában tartják, s január végén kezdték el a fokozatos felébresztését.

Az idei szezonban a harmadik futam lesz a bahreini: április 6-án villanyfényben köröznek majd autóikkal a pályán a pilóták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.