Elégedett

Rosberg továbbra is óvatos

Hiába zárta talán a Mercedes a legjobban a három szezon előtti tesztet, Nico Rosberg továbbra is óvatos, hiszen szerinte a megbízhatósággal még nekik is adódhatnak problémáik az év első versenyein.

2014.03.03 16:37ma.hu

A Forma-1 rajongóinak nem egészen két hetet kell már csak várniuk a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjra. A csapatok becsülettel teszteltek, már ha tudtak, hiszen az új motorformulák egyes csapatoknál – főleg a Renault erőforrásait használóknál – komoly, nem kívánt gondokat eredményeztek. A Lotus például nagyon kevés kilométert tudott megtenni, de a mercedesesek közül a McLarennek és a Force Indiának is akadtak nehézségei a héten.

Ahogy a Mercedes gyári csapatának is. Rosberg alatt is megállt az autó, ahogy vasárnap csapattársának, Lewis Hamiltonnak is akadtak kisebb problémái, igaz a brit így is az élen zárta az utolsó bahreini napot. Rosberg továbbra is óvatos, szerinte még az ő autójuk sincs tökéletes állapotba, és leginkább attól fél, hogy a konstrukció idő előtt felmondja a szolgálatot az aktuális versenyen.

„Ugyan valóban volt pár jó tesztünk, a mezőny többi tagjához hasonlóan minket is aggodalommal tölt el az autó megbízhatósága” – mondta a 28 éves német versenyző. „Hihetetlenül nehéz lesz százszázalékos állapotba hozni az autót a rajtra. Talán valóban jobb pozícióban vagyunk, mint más csapatok, de nekünk is célba kell érnünk, és ez egyáltalán nem ígérkezik könnyű feladatnak.”

Rosberg utolsó tesztnapjával elégedett volt annak ellenére, hogy komoly homokfúvások és erős szél is hátráltatta a munkában. A fogadás piacán fellelhető szorzók alapján talán nem is meglepő, hogy a két mercedeses a legesélyesebb a futamgyőzelemre Melbourne-ben, majd következik a Fernando Alonso, Jenson Button, Sebastian Vettel hármas.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.