Ki nyeri a világbajnokságot?

Lauda szerint a megbízhatóság fog dönteni

A háromszoros világbajnok, Niki Lauda szerint nem a gyorsaság fog dominálni jövőre a száguldó cirkuszban, hanem a megbízhatóság.

2013.12.31 21:21ma.hu

A Mercedes kötelékében álló, most már szakemberként tevékenykedő osztrák szerint komoly felfordulást hozhat a következő esztendő az új szabálymódosítások miatt, és még akkor is így gondolja, ha több neves újságíró és mérnök éppen a német istállót tartja az egyik favoritnak. Lauda úgy gondolja, nem az fog számítani, hogy milyen erős lesz a motor, mennyivel tud majd száguldani az autó, hanem az, hogy mennyire is lesz megbízható.

Amikor az AUTOSPORT arról kérdezte Laudát, vajon a Mercedes megnyerheti-e a világbajnokságot, a Forma-1 élő legendája a következőket mondta: „Ezt senki nem tudja előre. A cél az, hogy egyenletes teljesítményt nyújtsunk, megbízhatóak legyünk. Akinek a legmegbízhatóbb lesz a motorja, a váltója és az autója, az lesz a bajnok. A következő esztendő nem a sebességről fog szólni, hanem erről, az egyenletességről. Ez az, amiért mi keményen dolgozunk.”

A Mercedes természetesen saját erőforrását fogja használni, ami miatt sokan – köztük a mclarenesek is – úgy vélik, hogy a németek lehetnek a Red Bullok elsőszámú kihívói 2014-ben. Lauda is valami hasonlóban bízik, a korábbi Forma-1-es pilóta optimista.

„Ez egy nagy kihívás, de egyben nagy lehetőség arra, hogy ismét az első helyért harcoljunk” – folytatta. „Mégis úgy vélem, ez az év más lesz, mint a korábbiak, hiszen a motor és a váltó sok mindent befolyásolhat.

A Mercedes 2013-ban a második helyen zárt a konstruktőri pontversenyben, hat ponttal megelőzve a harmadik Ferrarit, viszont 236 egységgel a Red Bull mögött. Lewis Hamilton a negyedik, Nico Rosberg a hatodik lett az egyéni vb-ben, kettejük között mindössze 18 pont volt a különbség.

A fogadás szorzói alapján Hamilton számít Sebastian Vettel legkomolyabb kihívójának.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.