V6

Prost szíve szerint ismét versenyezne

A négyszeres Forma-1-es világbajnok, Alain Prost szerint a sportág új szabályai, melyek a 2014-es esztendőben már bemutatkoznak, jót fognak tenni a versenyeknek, és a pilóták mellett a nézők is jobban fognak szórakozni.

2013.12.31 23:41ma.hu

A Forma-1-ben bemutatkoznak az új V6-os, turbófeltöltéses motorok, és három szállító fogja ellátni a csapatokat: a Renault, a Ferrari és a Mercedes. Prost szerint az új szabálymódosítások jót fognak tenni a „száguldó cirkusznak”.

„Érdekes a helyzet, mert nehéz megmondani, hogy ezekkel a változtatásokkal vajon messzire mentek-e, vagy csak egyszerűen túl sok van belőlük” – mondta a francia az AUTOSPORT-nak. „Én úgy hiszem, hogy sokkal kiegyensúlyozottabb esztendő vár ránk, az utóbbi időben általában egy istálló dominált. Az én időmben előfordult olyan, hogy öt, de akár hat motorszállító is volt, de ez egy olyan korszak volt, ahol nehéz volt megmondani, melyik is a legjobb gyártó. Az a csapat, amelyik jövőre a legjobban tudja összehangolni autóját a motorral, jó eredményeket érhet el.”

Prost szerint teljesen érthető, hogy egyes pilóták nem örülnek a változtatásoknak, viszont többen már nagyon izgatottan várják az új idényt. Maga a klasszis versenyző is legszívesebben rajthoz állna.

„Alkalmazkodni ezekhez az új dolgokhoz biztos, hogy nem egyszerű, valamit másképpen kell csinálni” – folytatta. „Az, hogy megvan benned az akarat és a vezetési képesség, egy dolog, jövőre viszont valami újra is szükség lesz, főleg az elején, amikor még meg kell érteni az egész rendszert. Soha nem mondtam magamnak azt, hogy kedvem lenne ismét Forma-1-es autót vezetni, viszont 2014-től tényleg jó lenne a részesének lenni ennek az egésznek. Ezek az új fejlesztések engem lenyűgöznek. Néhány pilóta biztosan nagyon motivált és izgatott lesz, míg mások kevésbé. Ezek azok a dolgok, melyek új színt hoznak a Forma-1-be, és nem hiszem, hogy negatív hatással lennének rá.”

Az élő fogadás több előnnyel is jár, részletekért kövesd a hivatkozást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.