Támogatják

"Michael Schumacher barátjaként, és nem csak orvosként vagyok itt"

Michael Schumacher balesetének hírére Grenoble-ba utazott Gérard Saillant professzor, aki pályafutása során többször is kezelte az autóversenyzőt.

2013.12.30 12:57ma.hu

A hétszeres világbajnok Forma 1-es pilóta vasárnap szenvedett síbalesetet, komoly sérülésekkel szállították kórházba, ahol azonnal agyműtétet hajtottak végre rajta. Ezt követően az idegsebész azt nyilatkozta, hogy a baj sokkal nagyobb, mint az előre gondolták, ezért újabb beavatkozáson esett át a kómában fekvő Schumacher. Mint kiderült, balesete során koponyája olyan mértékben és helyen sérült, hogy az ebből eredő duzzanat az agy létfontosságú szerkezetét veszélyezteti.

"Nyugtalanok vagyunk az állapota miatt, jelenleg az a legfontosabb, hogy ne növekedjen a fejében a nyomás" - közölte Gérard Saillant professzor, aki pályafutása során többször is kezelte az autóversenyzőt, és balesetének hírére Grenoble-ba utazott.

Jean-François Payen idegsebész vezette csapat az agykárosodás elkerülése és mértékének csökkentése érdekében mesterségesen lehűtik az Forma-1-es pilótát.

Az orvosok által tartott, hétfői sajtóbejelentés

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.