Nagy árat fizettek?

Räikkönen: a következetes teljesítmény nem elég

Kimi Räikkönen szerint ahhoz, hogy valóban harcolni tudjon Sebastian Vettellel a világbajnoki címért, a következetes teljesítmény nem elég, futamokat kell nyernie.

2013.08.17 02:30ma.hu

A Lotus pilótája szezonbeli hatodik dobogós helyezését érte el a legutóbbi, Magyar Nagydíjon, így az egyéni pontversenyben átvette a második helyet a ferraris Fernando Alonsótól. Vetteltől azonban még így is le van maradva 38 ponttal, és a 2007-es szezon bajnoka szerint csak akkor lehet igazán esélye a végső győzelemre, ha a szezon folytatásában a második helyezéseket győzelmekbe tudja forgatni a Lotus.

„Ismét a második helyre kapaszkodtam fel a pontversenyben, ami nagyon jól jött a nyári szünet előtt” – mondta a 33 éves finn, aki a Hungaroringen a 2013-as idényben már második alkalommal végzett a dobogó második fokán. „Seb előtt sikerült zárnom Magyarországon. Ahhoz, hogy legyőzzem a pontversenyben, futamokat kell nyernünk. Ha a folytatásban még több második helyet szerzünk, ahogy azt már tettük idén pár alkalomal, az valószínűleg nem lesz elég, persze soha nem lehet tudni mi történik.”

Räikkönen elmondta, még mindig az időmérőn kell jobban teljesítenie ahhoz, hogy az adott futamon még több esélye legyen a győzelemre.

„Nos, még mindig a szombati kvalifikációk miatt fizetünk nagy árat” – folytatta a korábban a Sauberban, a McLarenben és a Ferrariban is megfordult klasszis, aki akár a maranellóiak Forma-1-es csapatához is visszatérhet. „Az autónk azonban még mindig jó a futamokon, csak a gumik módosultak, amiket még annyira nem értünk, mint elődjeiket. Tettünk egy kis lépést előre Budapesten, így Spában könnyebb dolgunk lesz, de ez szinte minden csapatra igaz. Nyerni mindig jobb, mint az első két sor valamelyikéből rajtolni.”

A finn hozzátette, meg kell találniuk a pénteki és szombati edzéseken a megfelelő beállításokat, hogy egy jónak mondható időmérőt produkáljanak, így vasárnap már csak a versenytempójukban kell bízniuk.

A fogadás piacain fellelhető oddsok alapján Räikkönennek jó esélye van arra, hogy ötödik futamgyőzelmét is megszerezze Belgiumban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.