Forma-1

Lauda: a Red Bullt idén sem lehet legyőzni

Niki Lauda, a Forma-1-es Mercedes istálló igazgatója szerint a címvédő Red Bullt az idei világbajnoki sorozatban sem lehet majd legyőzni.

2013.08.16 15:31MTI
Niki Lauda (Fotó: MTI)

"A legutóbbi versenyen felzárkóztunk, ennek ellenére változatlanul azt mondom, a Red Bull a legerősebb csapat" - nyilatkozta pénteken az auto-motor-und-sport.de internetes szaklapnak a korábbi háromszoros vb-győztes, s hozzátette, szerinte a Mercedes ebben az évben semmiképp sem nyerhet vb-t.

A sorozat jövő hétvégén, a Belga Nagydíjjal folytatódik, s bár a legutóbbi futamot, a július végi Magyar Nagydíjat a Mercedes brit pilótája, az összetettben negyedik Lewis Hamilton nyerte meg, hátránya így is 48 pont a címvédő és a pontversenyben most is az élen álló Sebastian Vettellel (Red Bull) szemben. Az összetettben a finn Kimi Räikkönen (Lotus) a második, a spanyol Fernando Alonso (Ferrari) pedig a harmadik.

A Mercedes másik versenyzője, a hatodik Nico Rosberg 88 ponttal marad el Vetteltől, akit Lauda szerint "ebben a Red Bullban az idén senki sem verhet meg."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.