Jó vezetőnek tartja

Button védelmébe vette csapatfőnökét

Jenson Button szerint a nagy nyomás alatt lévő Martin Whitmarsh a legmegfelelőbb ember arra, hogy kisegítse a McLarent a gödörből. A wokingiak hét futamot követően mindössze 37 pontot gyűjtöttek.

2013.06.21 07:00ma.hu

Az elmúlt négy évben soha nem kezdett olyan rosszul a McLaren, mint most, ráadásul a jövő hét végén hazai pályán kell bizonyítania a Brit Nagydíjon. A csapat 37 ponttal jelenleg a konstruktőri tabella hatodik helyét foglalja el, de a gyenge szezonrajt ellenére az istálló tagjai optimisták, egységesek, és Button kijelentette, egy emberként bíznak Martin Whitmarsh csapatfőnökben.

„Martin nagyon jó vezető, és a megfelelő ember erre a célra” – mondta a 2009-es év világbajnoka. „Ő egy olyan srác, akiben meg lehet bízni. Amikor a gyárban vagyok, midenki más hasonlóan vélekedik róla. Nem könnyű egy olyan istálló főnökének lenni, amelyik korábban sorra aratta a győzelmeket, de jelenleg képtelen erre, de szerintem ő a legjobb vezető arra, hogy kisegítsen minket a nehéz helyzetből.”

A McLaren MP4-28-as kódjelű autója kezdett már egyre versenyképesebb lenni, de Kanadában ismét nem jött ki a lépés a britek számára. Sem Button, sem pedig csapattársa, Sergio Perez nem tudott a montreali időmérőn a Q3-ba kerülni, a futamon pedig egyikük sem szerzett pontot, így az istálló 65 nagydíjat követően ismét nullázott.

A Forma-1 azonban nagyon kiszámíthatatlan sportág, és Button nem csak Whitmarsh személyében bízik, hanem a következő fejlesztési csomagban is, ami reményei szerint lendületet fog adni nekik.

„A legutóbbi verseny nagyon nehéz volt a számunkra, de igen, éreztem fejlődést, és remélem, hogy jobb pozíciókért tudunk majd harcolni a folytatásban. Tudom, hogy a brit szurkolók azt szeretnék látni, ahogy az első helyért csatázunk, de jelenlegi helyzetünkben ez nagyon távolinak tűnik. Ha ezzel nem is tudjuk őket megajándékozni, afelől biztosak lehetnek, hogy a legjobb teljesítményünket próbáljuk nyújtani” – tette hozzá a rutinos versenyző.

A fogadás piacain fellelhető oddsok alapján a Red Bull-os Sebastian Vettel a Brit Nagydíj favoritja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.