Forma-1

Button volt a leggyorsabb 2013 első tesztnapján

A McLaren brit pilótája, Jenson Button érte el a legjobb időt a Forma-1-es csapatok idei első tesztelésének keddi nyitónapján a spanyolországi Jerezben.

2013.02.05 18:59MTI

A 2009-es világbajnok a négynapos gyakorlás első, nyolcórás szakaszának vége előtt teljesítette a leggyorsabb kört 1:18.861 perccel. Addig a Red Bull ausztrál versenyzője, Mark Webber vezetett, ő 1:19.709-cel végül másodikként zárt a francia Romain Grosjean (Lotus, 1:19.796) előtt.

A Mercedes számára mindössze másfél óráig tartott a teszt első napja, ugyanis a hétfőn bemutatott, Nico Rosberg által irányított autó 14 kör után "megadta magát": az autóban elektronikai probléma lépett fel, és lángok is felcsaptak a gép hátsó részéből.

A Red Bull címvédő német pilótája, Sebastian Vettel csütörtökön veszi át az RB9-re keresztelt modellt Webbertől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.