Már tudják...

Magához tért a Toro Rosso

Daniel Ricciardo, a Toro Rosso versenyzője szerint az istállónál megértették, hogyan lehetnek képesek kihozni a maximumot az autóból, így akár állandó pontszerzők is lehetnek a jövőben.

2013.05.17 11:29ma.hu

Kiváló hétvégéje volt Barcelonában a Toro Rossónak, hiszen az olasz kiscsapat az egész Spanyol Nagydíj alatt jól teljesített. Jean-Eric Vergne a szabadedzéseken volt nagyon gyors, és csapattársával, Daniel Ricciardóval majdnem bejutottak az időmérő harmadik szakaszába. A futamon is jó volt a tempójuk, Vergne csak egy defekt miatt nem tudott pontszerző helyen végezni, ám az ausztrál behozta az első tízbe a betontorpedót.

Ricciardót nagyon meggyőzték a Spanyolországban tapasztaltak, hiszen a barcelonai aszfaltcsík nem tartozik a Toro Rosso kedvenc pályái közé, mégis jól teljesített az autó.

„Kína volt számunkra az eddig legjobb hétvége, ám azóta az autó még többet fejlődött” – mondta a második Forma-1-es szezonját teljesítő pilóta. „Hoztunk néhány újítást, melyek határozottan segítettek. Még mindig van min dolgozni, de szerintem ez egy jó lépés volt előre. Barcelona sosem tartozott a csapat kedvenc pályái közé, szóval ha itt gyorsak tudunk lenni, akkor a többi pályán is.”

Kínában az előkelő, hetedik helyen zárt a fiatal tehetség, de Bahreinben visszaesett a formája, mindössze a 16. pozíciót tudta megszerezni. Ricciardo elmondta, akkor egyszerűen csak rosszul állították be az autót a hétvégére.

„Most már tudjuk, hogy mire kell odafigyelnünk” – folytatta. „Voltak már akkor is újítások az autón, de nem jó beállításokat választottunk, viszont ebből tanultunk. Kicsit fájó, hogy néhány héttel ezelőtt még nem tudtuk ezt megoldani.”

Ricciardo eddig hét, Vergne egy pontot gyűjtött 2013-ban, így a Toro Rosso a konstruktőri pontversenyben jelenleg a hetedik helyen áll, 21 pontos hátrányban a McLarenekhez képest.

Jövő hét végén Monacóban bizonyíthat a mezőny, a Forma-1-es fogadási hírek alapján a hercegségben még a Mercedesek is jók lehetnek a vasárnapi futamon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.