Forma-1

A Pirelli megfontolja a gumikeverékek megváltoztatását

A Forma-1-es versenyzők és csapatfőnökök kritikája nyomán a Pirelli megfontolja, hogy megváltoztassa az autós gyorsasági-világbajnokság résztvevői számára biztosított gumik összetételét Paul Hembery, az olasz cég sportigazgatója szerint.

2013.04.16 10:24MTI

A szakember a hétvégén sorra kerülő Bahreini Nagydíj előtt azt nyilatkozta, elképzelhető, hogy az idei első európai futamon, a május 12-i spanyol GP-n már átdolgozott, tartósabb abroncsokkal állhatnak rajthoz a pilóták.
   
"A gumikeverék módosításával kapcsolatos végleges döntésünket csak a bahreini verseny után hozzuk meg" - fogalmazott Hembery, aki a pilóták és a csapatfőnökök kritikáira is reagált, mondván, egyáltalán nem igaz, hogy jelenleg minden csak a gumikkal való bánásmódtól függ a Forma-1-ben.
   
"Az abroncsok megfelelő kezelése mindig is lényeges szerepet játszott az autó-, és motorsportban, az azonban túlzás, hogy az egész Forma-1 egy csapásra szerencsejátékká vált volna a gumik miatt" - mondta Hembery.
   
A Forma-1 kizárólagos gumiszállítója új keverékeket tervezett az idei szezonra azzal a céllal, hogy több előzés és több boxkiállás legyen a versenyeken. Mostanra azonban kiderült, néhány pályán olyan gyorsan kopnak a gumik, hogy az istállóknak és a pilótáknak drasztikus lépésekkel, például az autó teljesítményének csökkentésével, vagy lassabb haladással kell ellensúlyozniuk ezt a problémát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.