Max marad

Mosley: undorító az egész - nem gond a náci szadomazo orgia?

A Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke, Max Mosley biztos benne, hogy megfelelő támogatást kap majd ahhoz, hogy továbbra is az elnöki pozícióban maradhasson, mikor az irányító testület összeül júniusban, hogy döntsön jövőjéről.

2008.04.23 16:26f1vilag.hu

Mosley először szólalt meg nyilvánosan azóta, hogy három héttel ezelőtt kiszivárgott az a videofelvétel, amelyen öt prostituált társaságában, egy náci elemeket is tartalmazó orgián látható. 

Az elnök elmondta, számít a motorsport szövetségek vezetőinek támogatására a június 3-án Párizsban megrendezésre kerülő rendkívüli bizalmi szavazáson, és bízik abban, hogy posztján maradhat. "A fő ok, amiért elutasítottam lemondásomat az volt, hogy a motorsport klubok elnökei levelet intéztek hozzám, és minden egyes levélre, amelyben azt írták, hogy Szerintem le kellene mondania, jut hét olyan, amelyben az áll, hogy Mindenképpen maradnod kell" – mondta Mosley a Sunday Telegraphnak. 

"Nem tehetem meg, hogy a többség akaratára fittyet hányva azt mondom, hogy távozok. Mindent megteszek annak érdekében, hogy pozíciómban maradjak, és harcoljak az igazamért." Mosley ismét hangoztatta, nem tett semmi rosszat, és több szövetség is támogatásáról biztosította, jóllehet a Honda, a Toyota, a BMW, és a Mercedes-Benz egyértelműen lemondását követeli. 

"Nem hiszem, hogy cselekedetemmel bárkit is megbántottam volna. Meglepően sokan támogatnak a motorsportban, ami nagyon jólesik. Bernie Ecclestone is mellettem áll és úgy gondolja, hogy undorító az egész botrány, de az üzlet megy tovább." 

"Érdekes, hogy az igazi nagyágyúk a motorsportban nem mondanak semmit, igazán azoknak van csak véleményük, akik korábban voltak a Forma-1-ben" – folytatta a brit üzletember, aki azt is elmondta, örül annak, hogy a rendkívüli ülésen tisztázhatja magát, és egy bizalmi szavazáson döntenek jövőjéről. "Mindig is az volt a célom, hogy jelenlegi mandátumom lejárjon, és 2009-ben visszavonulhassak

"Ezt titokban tartottam, mert onnantól kezdve, hogy valaki tudja, hogy le akarsz mondani, elveszíted a tekintélyedet. Ezt csak egy év múlva mondtam volna el, de most felfedem a titkomat" – tette hozzá Mosley.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.