Nem mond le

Náci szadomazo orgia után: sorry!

Max Mosley először szólalt meg a hétvégén kirobbant szexbotrány óta, és nyílt levelében kért elnézést az FIA-tól az ezzel okozott kellemetlenségekért, majd hozzátette, továbbra is teljes mértékben elkötelezett a motorsportot irányító testület iránt, és nem kíván lemondani.

2008.04.03 11:23f1vilag.hu

Az FIA elnöke ugyan elismerte, ő látható a brit News of the World által a hétvégén kiszivárogtatott videofelvételen, melyen öt prostituálttal együtt szadomazo játékot űz, azonban tagadta, hogy a "játék" bármiféle nácizmusra utaló elemet tartalmazott volna. Mosley szerint mindez része egy nagyszabású lejárató kampánynak, így mindenképpen jogi eljárást indít a brit napilap ellen. 

"Magas rangú brit rendőrségi és biztonsági szolgálatokhoz közel álló források arról informáltak, hogy az elmúlt két hétben egy erre specializálódott csoport kutakodik a magánéletem részletei iránt, egyelőre ismeretlen okokból és meg nem nevezett megbízók számára. Ugyanezeket hallottam egy kevésbé jól informált francia forrásból.

"Sajnálatos módon most mindannyian értesültek a magánnyomozás eredményéről, és nagyon sajnálom, hogy ezzel csalódást okoztam önöknek és a klubnak" – írta Mosley az FIA összes részlegének címzett levelében. "Nem elég, hogy abszolút személyes, magánjellegű cselekedetekről írt, amik már magában is igen kínosak, a brit bulvárlap azt is állította, hogy náci elemek is felbukkantak a játékban. Ez teljesen téves állítás." 

"A legtöbb országban szigorúan tilos és törvényellenes egy ember magánéletéről részleteket leközölni, főleg rosszindulatból. A News of the World abszolút megsértette a törvényt, mikor beleavatkozott a magánéletembe, így mindenképpen jogi eljárást kívánok indítani a brit lap ellen Angliában és más területen." 

Annak ellenére, hogy sokan lemondásra szólították fel az elmúlt napokban, Mosley levelében megerősítette, több fél is arra buzdította, ne adja fel a harcot, és a történtek ellenére is maradjon az elnöki pozícióban. "Rengeteg szimpatizáló és támogató üzenetet kaptam az FIA tagjaitól és a motorsportban résztvevőktől, melyekben az áll, hogy a magánéletem nem egyenlő a sportban betöltött szerepemmel, így folytatnom kell. 

Nagyon hálás vagyok mindezért, és megfogadom ezt a tanácsot. Mindent megteszek annak érdekében, hogy kiderítsem, kik a felelősök az ügy nyilvánosságra hozataláért, azonban mindenekelőtt a családom renoméját próbálom meg helyreállítani, hiszen ők ártatlan, szenvedő alanyai ennek az egész szándékos, és előre eltervezett személyes támadásnak. Azonban mindez nem fogja befolyásolni a sport és az FIA iránti elkötelezettségemet
." 

Bár korábban tervben volt, Mosley nem utazik el a hétvégi Bahreini Nagydíjra, hogy elkerülje az esetleges konfliktusokat és támadásokat, erősítette meg az FIA szóvivője. Érdekes módon a Forma-1-ben résztvevő csapatok, versenyzők, és nagyvállalatok egyelőre még nem kommentálták az esetet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.