Botrány

Náci szadomazo orgián vett részt a Forma-1 ura

A Forma-1 irányító testülete, az FIA nem kívánja kommentálni a brit médiában megjelent híreket, melyek szerint az elnök, Max Mosley nemrégiben részt vett egy náci szerepjátékkal kombinált szadomazo orgián, melyről videofelvétel is készült.

2008.03.31 17:43f1vilag.hu

A brit News of the World birtokába jutott egy bizonyos videofelvétel, amely arról tanúskodik, hogy az FIA 67 éves elnöke, Max Mosley öt prostituálttal együtt részt vett egy náci szerepjátékkal kombinált szadomazo orgián. A hír megbotránkoztatta a zsidó szervezeteket, amelyek azonnali lemondásra szólították fel Mosley-t. 

Karen Pollock, a Holokauszt Oktatási Alapítvány vezérigazgatója a következőket mondta a The Timesnak: "Ez nagyon beteg, és romlott dolog. Főleg egy ilyen befolyással és hatalommal bíró embertől. Teljesen le vagyok döbbenve." Stephen Smith, a Holokauszt Központ igazgatója így folytatta: "Úgy, ahogy Mr. Mosley elítéli a rasszizmust a motorsportban, próbáljon meg ezen normáknak megfelelően is élni. Ez egy hatalmas sértés a több millió áldozattal, túlélővel, és családjaikkal szemben. Le kellene mondania a sport éléről."

Forma-1-es berkekben is hatalmas port kavart a hétvégén kiszivárogtatott videofelvétel. Sir Stirling Moss így fogalmazott a The Timesnak: "Nem tudom, hogyan is tudná folytatni. Bízom benne, hogy tudja, mert szerintem nagyon jól végzi a dolgát. El tudom képzelni, hogy mik folynak a zárt ajtók mögött ebben az üzletben, de mikor nyilvánosságra kerülnek az ilyen ügyek, az abszolút sokkoló." 

A Nemzetközi Automobil Szövetség azonban nem kívánta kommentálni a híreket, mindössze annyit közölt, hogy az ügy nem rájuk tartozik, jogi eljárást követel meg. "Ez Mr. Mosley és a kérdéses bulvárlap ügye" – mondta az FIA sajtószóvivője. "Úgy tudjuk, hogy Mr. Mosley ügyvédje már felvette a kapcsolatot a lappal, de az FIA nem kívánja kommentálni az ügyet."

A News of the World által megjelentetett fotókon és videón egy Mosley-hoz hasonló kinézetű úriember látható, aki rabruhába öltözött hölgyekkel pajzánkodik, állítólag egy, a londoni házától nem messze lévő apartmanban. Bár egyelőre még csak feltételezésről van szó, hiszen nem bizonyított, hogy Mosley látható a képeken, a Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone, aki egyébként jó barátja az elnöknek, nem gondolja, hogy bármi miatt is le kellene mondania Maxnek az elnöki posztról. "Hihetetlen régóta ismerem" – mondta a brit üzletember a The Timesnak.
 
"Ha bárki ezt állítaná róla bizonyíték nélkül, akkor nagyon nehezen hinném el. Még ha mindez igaz is, szerintem mindenki magánügye, hogy mit csinál magánéletében. Nem hiszem, hogy ez bármilyen kihatással lenne a sportra. Ismerve Maxet, ez szerintem csak egy tréfa volt. Nem hiszem, hogy ezzel a zsidóságot akarta volna támadni." Mosley számára duplán kényes az ügy, ugyanis édesapja, Oswald Mosley a brit fasiszta párt egyik alapítója, és vezetője volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.