"Nem jöhet elég gyorsan"

Hamilton a Magyar Nagydíjat is begyűjtené

A McLaren-Mercedes pilótája szerint a hétvégén megrendezésre kerülő magyar futam nem jöhet elég gyorsan. A 2008-as világbajnok a Német Nagydíjon szerzett győzelme után megpróbál egy újabbat begyűjteni.

2011.07.28 14:15ma.hu

A brit pilóta a Nürburgringen szerzett győzelmével felélesztette a világbajnoki esélyeit, és reméli, hogy a fejlesztések, amik segítettek javítani a formájukon, kitartanak a Hungaroringen is - írja az f1-live.hu.

„A Nürburgringen aratott győzelmem után a Magyar Nagydíj nem jöhet elég gyorsan. A csapat briliáns teljesítményt nyújtott az elmúlt hétvégén, és ezt szeretném folytatni a Hungaroringen is. Egy teljesen más kihívás előtt állunk: az időjárási körülmények sokkal forróbbak lesznek, mint a ’Ring’-en voltak, és a pálya környezete is egészen más.”

„A Hungaroring egy szűk és kanyargós pálya, hasonló leszorító erőt igényel, mint Monaco, és ez folyamatos koncentrációt követel a pilótáktól. Keményen dolgozunk a kormány mögött, fizikailag elég megterhelő.” „Németországban nem volt sok különbség a McLaren, a Ferrari és a Red Bull Racing között. Kíváncsi leszek, hogy a következő versenyen melyik csapat lesz elöl.”

Amikor Hamilton úgy vezet, ahogy azt a Nürburgringen tette, akkor szinte legyőzhetetlen – teszi hozzá Martin Whitmarsh csapatfőnök.

„Lewis bizonyította a Nürburgringen, hogy a helyzete magaslatán áll. Tökéletes volt az időmérőn és a versenyen is, és amikor ilyen formában van, akkor nehéz legyőzni. Ami Jenson-t (Button) illeti, elég balszerencsés volt az utóbbi néhány futamon. De szellemileg nagyon erős, és tudja, hogy előbb-utóbb fordul a kocka. Nagyszerűen versenyzett idén, és csak rajtunk múlik, hogy a képességeinek megfelelő autót tudunk neki adni.”

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.