Mondd meg őszintén, ha nem vagy szerelmes!

Ne szégyelld, hogy nem szereted - a hazugság jobban fáj

A barátod azt mondja, hogy szeret, de te nem szereted őt viszont - még. Nem akarod megbántani az érzéseit. Mit lehet ilyenkor tenni...?

2011.06.14 19:00kamaszpanasz.hu

Nem kellemes érzés, ha tudjuk: a partnerünk szerelmes belénk, mi azonban nem vagyunk biztosak az érzéseinkben, sőt. Annak ellenére, hogy kímélni akarjuk a másik érzéseit, nem szabad azt mondanunk, hogy szeretjük, ha nem gondoljuk és érezzük azt komolyan!

Egy ilyen típusú hazugság még inkább fáj, és töri össze a másik fél szívét, amikor kiderül. Ám erre valóban sor kerülhet, hiszen a reakcióink, mozdulataink elárulhatnak, amikor ellentmondanak a szavainknak.

Sokkal érdemesebb őszintének lennünk a másikkal. És ha valóban azt hisszük, lehetőség van arra, hogy idővel beleszeressünk, csak jobban meg kell ismernünk, akkor ezt tudassuk vele – de semmiképpen se ígérjünk meg neki semmi.

Emellett biztosítsuk arról, hogy ez kizárólag rólunk szól, és ő nem tett semmit sem rosszul, nem az ő hibája. Erre jó példa a már bejáratott: „Én tényleg nagyon kedvellek, és nagyon szeretem az időt, amit együtt töltöttünk. Ám még nem vagyok kész arra, hogy kimondjam ezeket a szavakat. És nem szeretném elhamarkodni, amíg nem vagyok teljesen, 100 százalékosan biztos ebben.”

Ha pedig végül képesek leszünk kimondani, akkor igazán büszkék lehetünk arra, hogy vártunk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.