A lényeg, hogy száraz legyen

Ez tetszeni fog: Alkoholos italok és "sörkorcsolyák" 80 kalória alatt

Van, amit még megengedhetünk magunknak, akkor is, ha vigyázunk a súlyunkra, de egy hangulatos esti italról nem szívesen mondanánk le.

2011.05.23 10:44ma.hu

Igaz, hogy aki ügyel a súlyára, ne nagyon fogyasszon alkoholt. No persze ez általánosságban is igaz, nemcsak a diétázókra.

Ha azonban szívesen meginnánk valamit, néhány alacsony kalóriatartalmú szeszes itallal a súlyunk sem fog felfelé menni.

Ilyen például egy kisebb pohár sör: 57 kalóriát tartalmaz. Hasonlóan jó választás egy Rozé borral készült fröccs.

Ami a keverést illeti, persze a borból legyen kevesebb és az ásvány- vagy szódavízből több! Így csak 73 kalóriát fogyasztunk vele.

Nagyjából 65 kalória egy száraz Martinis ital; a vodkával, száraz vermuth-tal ugyanígy jól járunk, kerüljön bele 2 olívabogyó vagy olíva juice.

A Bloody Mary az egészségesebb koktélok közé tartozik. Kerüljön bele egy zeller is. 70 kalóriát viszünk be vele a szervezetünkbe.

Pikáns olívabogyók

Az olívabogyó hálás alkotórésze az italoknak. Persze csak abban igazán jók, amelyekhez illenek. Az ízesített olíva ugyanakkor remek csemege lehet, melyet az italok mellé kínálhatunk.

60 kalóriát jelent például, ha 12 nagyobb olívabogyót megkenünk egy kis fokhagymával, ízesítjük naranccsal, törött piros paprikával, és egy kis olívaolajjal. Pikáns és nagyon finom csemege!

Az italok mellé fogyasztható - kertben is süthető - finomságok közé tartozik a nyárson készült apró csirkefalatok, amelyeket szintén ízesíthetünk súlykímélő citromlével vagy lime-al.

Finomak és kevés kalóriát tartalmaznak a pisztáciás csemegék is!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.