Mediterrán diétával az egészséges életért

A hosszú élet titka: olívaolaj, magvak és zöldségek

A mediterrán diéta egyes alkotóelemei nagyobb mértékben járulnak hozzá az egészséghez, mint a többi, derült ki egy, az Athéni Egyetem Orvosi Karának kutatói által végzett új felmérésből.

2010.06.30 16:16ma.hu

A szóban forgó diéta lényege a sok zöldség, gyümölcs, diófélék, hüvelyesek és az olívaolaj fogyasztása. Mindemellett kerülni kell a túlzott alkohol- és húsfogyasztást. Ha betartjuk a diéta előírásait, hosszú és egészséges életnek örvendhetünk- olvashatjuk a medipress.hu portálon. A hal- és tengeri herkentyűk nagy mennyiségű fogyasztása, vagy a tejtermékek mellőzése nem hosszabbítja meg életünket.


A tanulmány készítői a fenti tényeket egy olyan kutatásra alapozzák, amelyben több, mint egy évtizeden keresztül vizsgálták 23 ezer görög étkezései szokásait. A sok zöldség és kevés hús fogyasztása, a mérsékelt italozás a hosszú életet szolgálják.

Korábbi kutatások már bebizonyították: a földközi-tengeri népek hagyományos étrendje jó közérzetet, egészséget és nyugodt öregkort biztosít követőinek. Ezen tanulmány a szóban forgó diéta egyes elemeit vette górcső alá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.