Talán észre se vesszük, de őket zavarja

Sörhas, szőrös hát és büfi: mitől szenved a férfi?

Noha a hölgyek többet aggodalmaskodnak emiatt, a férfiaknak is megvannak a maguk problémái: kinek a sörhasával, kinek a verejtékezéssel, de a burjánzó szőrök is megkeseríthetik az életüket.

2011.04.19 10:55ma.hu

Vajon egy szőrösebb hát vonzó a nők számára? Ezt a kérdést sok férfi felteszi magának a húszas évei közepén, amikor már nyilvánvalóvá válik számára, hogy a szőrökből annyi van, amennyi, ezen sokat nem lehet változtatni.

Nos, a válasz: ahány nő, annyi vélemény. Van, akit kifejezetten taszít, más azonban éppenséggel a szőrös hátra bukik. Aki nincs kibékülve vele, annak persze ma már rendelkezésére állnak lehetőségek a kozmetikai szalonokban.

Sörhas

A sörhassal egy kicsit más a helyzet. Kevés férfi tud lemondani a söréről, amelynek azonban a húszas évek végén már lehetnek következményei: a "szépen" körvonalazódó sörhas.

A férfiak egyébként is hajlamosak a hasra felszedni kilókat - ezzel azonban sajnos a szívproblémák előfordulásának gyakorisága is nő. A diéta megmentő lehet: ha elkezdünk fogyókúrázni, hasról fog először fogyni az ember.

Túlzott izzadás

A férfiak általában jobban izzadnak a nőknél. Vannak azonban extrém esetek, amikor valóban túlzott izzadásról van szó: az illetőnek tiszta víz lesz a ruhája, még a talpa is verejtékezik - a probléma neve hyperhidrosis, ilyenkor az érzelmek vagy a meleg hatására fokozott verejtékezés indul meg.

A túlzott izzadással küzdő emberek forduljanak orvoshoz, erre a gondra ugyanis ma már van segítség.

Bozontos szemöldök

Míg a nők körében teljesen elterjedt dolog, ha szedik a szemöldöküket, a férfiaknál ez még mindig nemigen elfogadott. Akit annyira zavar a szemöldökének formája, hogy igazít rajta, azt gyakran bélyegzik homoszexuálisnak.

Pedig a férfiakat is zavarhatja, ha nem egészen olyan a szemöldökük, amilyenre vágynak, még az arckifejezést is megváltoztathatja egy jól eltalált vonal. A wax is segítséget jelenthet, de 4-6 hetente meg kell ismételni a műveletet.

Vörös orr

Férfiaknál súlyosabb formában jelentkezik a probléma: az orr hegye bevörösödik. Ez az úgynevezett rosacea eredménye, mely egy rejtélyes, az arcot csúfító bőrbetegség.

Az orr nemcsak vörös - azt a hatást keltheti, mintha az illető sok alkoholt ivott volna -, de gumósnak is kinézhet, pattanásokhoz hasonló göbök jelentkeznek rajta. Igen zavaró bőrelváltozás, melyet a napfény csak ronthat. Érdemes vele orvoshoz fordulni!

Kopaszodás

Szomorú tény, de a férfiak nagy része 35 év felett jelentősen veszít a hajából, 50 évesen pedig örülhet, ha nem kopaszodik. Már az zavaró lehet, ha a fej egy-egy részén tapasztalható a kopaszodás - az illető vagy belenyugszik, vagy orvosi segítséget kér...

Horkolás

Bizony, lehet, hogy nem vallják be - de a férfiakat igencsak zavarja, ha tudják, hangosan horkolnak, és ezzel a párjukat éjszakánként őrületbe kergetik. Sok esetben nem okoz konfliktust, de van, amikor igen nehéz együtt aludni egy horkolóval.

Ráadásul nemcsak a partner-, de a saját alvásuk minőségét is rontják. Lehet az alvási apnoé jele is azonban, ezért ha a dolog már nagyon zavaróvá válik, érdemes orvoshoz fordulni tanácsért.

Böfögés és szellentés....


Kínos témák, melyek sok esetben lehetnek zavaróak. A mi társadalmunkban nem elfogadott, hogy az ízletes étel dícséreteképpen hangosan böfögjünk. Mégis van, aki elengedi magát - akár véletlenül is.

A böfögés normális, az már kevésbé, ha nem igyekszünk diszkréten csinálni. Ha azonban valakinél túl gyakori a késztetés, és egyéb tünetekkel jár együtt - például gyomor panaszokkal - lehet, hogy valamilyen gyomorproblémája van.

A szellentés is normális, de ha nem szeretnénk megjegyzéseket, ezt is érdemes titokban tartani, amennyire lehet...A legtöbb ember napi 6-20 alkalommal ereszti ki "a gázt", gyakori szellentésre késztetnek viszont bizonyos italok és ételek, így a sör, a szóda, a bab, számos gyümölcs és zöldség.

Testszag

A testszag elkerülése érdekében legegyszerűbb, ha a már előző nap is viselt ruhadarab helyett mindig újat veszünk fel, használunk valamilyen hatékony izzadásgátló terméket, illetve akár napi kétszer is zuhanyozunk. Vigyázzunk ezen felül az olyan ételekkel, mint a hagyma illetve fokhagyma, ezek ugyanis a bőrön át is éreztetik illatukat...

Szájszag

A férfiak jó része tart tőle, hogy szájszaga van - a dohányzáson és bizonyos ételek elfogyasztásán túl azonban a problémát baktériumok is okozhatják.

A rendszeresen, akár napi többszöri fogmosással, szájspray használatával elkerülhetjük a gondot, ha azonban ezután sem múlik a dolog, nézzünk utána alaposan, hogyan táplálkozunk. A rosszul összeállított étrend is lehet ugyanis a bűnös!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.