Ezt teszi, és ezt gondolja a pasi

Tényleg hazudik, ha vakarja az orrát?

Mire gondol a pasi, amikor keresztbe font kézzel hallgat, vagy az orrát vakargatja? Van néhány érdekes jel, amit szinte mindenki félreértelmez.

2011.04.11 15:00ma.hu

Janine Driver szerint, aki a testbeszéd szakértője, számos jelzését félreértelmezzük a férfiaknak. A legtöbb ember például azt gondolja: ha egy férfi az orrát vakargatja, bizonyosan füllent. Csakhogy ez a gesztus mást jelenthet.

Lássuk, a szakértő szerint mit takarnak az olykor zavarbaejtő, értelmezhetetlen gesztusok?

Keresztbe tett kéz

Amikor éppen mesélsz valamiről, a pasi azonban keresztbefont kézzel hallgat, az emberek többsége azt hiszi, ez azt jelezheti, hogy nem érdekli a téma igazán, vagy rossz érzései vannak.

A testbeszéd szakértő szerint azonban ellenkezőleg, a nagyobb koncentrációt jelenti. A mozdulat azt jelzi, hogy az illető mindkét agyféltekéjét egyformán használja a hatékonyabb megértésért. Éppenséggel egy nyitott és figyelmes magatartás, nem pedig azt jelzi, hogy a férfi nem figyel.

Egy tanulmány szerint a keresztbe font kezű emberek egy adott feladatra is nagyobb hatékonysággal tudnak koncentrálni.

Jelentőségteljes előrehajlás

Ha egy pasi beszélgetés közben - például randin - előrehajolva hallgat, az általában fokozott figyelmet jelez, és azt, hogy valóban érdekesnek, vonzónak találja a nőt. Janine Driver szerint azonban nem mindegy, hogy közben a karja mit mutat. Ha a térdére teszi, vagy maga előtt tartja az asztalon, esélyesebb, hogy a hölgy érzelmeket ébresztett benne, mint ha a karja szorosan a törzse mellett marad.

Az orr megérintése

A legtöbben azt hiszik, ez a hazugság jele. Driver szerint azonban inkább a stresszé. Figyeljük meg, miről beszél a férfi, miközben az orrához ér, megérinti, megvakarja. Hiába mutatja ugyanis azt, hogy az adott téma nem zavarja, ez a mozdulat elárulja, hogy valójában igen.

Különösen, ha vitáról, munkahelyi dolgokról beszél, esélyes, hogy stresszeli őt a dolog: aggódó és nyugtalan.

"Gondolkodó" pozíció

A pasi a hüvelykujját az álla alá helyezik, mutatóujja pedig az felső ajkán nyugtatja - sokak szerint ez a tipikus gondolkodó póz, ám ha az ujját gyakran mozgatja az orra és a felső ajka között, Driver szerint azt jelenti: "nem érdekel/nem értek egyet azzal, amit mondasz, de igyekszem tartani a számat"...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.