Akik nem férnek az ülőkébe...

Túl kövérek az ausztrál kicsik a gyereküléshez!

Egy nemrég végzett felmérés szerint az ausztrál gyerekek nagy része túl kövér ahhoz, hogy beleférjen az autóba szerelhető gyerekülésekbe.

2008.03.25 18:10medipress.hu

A felmérésben, amelyet 2005. február és április között végezték, 4 és 11 év közötti gyerekek szüleit interjúvolták meg gyermekük magasságáról és súlyáról, valamint a családi autó felszereltségéről és tulajdonságairól.

A válaszokból kiderült, hogy a felmérésben részt vett szülők gyermekeinek 40 százalékának magassága szerint még szüksége lenne a gyermekülés használatára, de súlya szerint már nem fér be azokba.

A kutatók szerint a szülők ilyenkor leggyakrabban a biztonsági öv használatát erőltetik, ami pedig a gyermekekre nézve még veszélyesebb is lehet, mintha nem lennének bekötve.

Szakértők szerint emiatt szükség lenne a nagyobb gyerekülések bevezetésére, hiszen a kicsik biztonságát csak ezekkel lehetne biztosítani.

"A nyugati társadalmakban már régóta bevett gyakorlat, hogy az idősebb és súlyosabb gyermekek számára is készítenek nagyobb gyermeküléseket"
- nyilatkozta a felmérés egyik munkatársa Dr. Shaanie Koppel.

Dr. Koppel szerint az ausztrál társadalomban is szükség lenne a nagyobb ülések bevezetésére. A kutatók szerint a mostani csak egy újabb bizonyíték az egyre növekvő problémára, amit az elhízás jelent világszerte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.