Merevedési zavarokat is okoz a kövérség

A szex fogyásra ösztönözheti a kövér férfiakat

Gary Wittert férfi-egészség specialista szerint ha túlsúlyos férfiak figyelmét felhívják arra, hogy kövérségük milyen következményekkel járhat szexuális életükre nézve, az nagyban segíthet a kilók leküzdésében.

2008.03.17 09:55medipress.hu

A professzor ugyanakkor azt is elmondta, hogy az ausztrál férfiak körében elterjedt túlsúlyosság is okolható a pszichikai és fizikai krónikus betegségek kialakulásáért. Közismert tény, hogy a súlyfelesleg egyik következménye, hogy a vénák nehezebben szállítják a vért a szívhez. Azt viszont kevesen tudják, hogy a péniszhez vezető erek is összeszűkülnek, merevedési zavarokat és húgyúti problémákat okozva ezzel. 

A professzor szerint bár az ausztál férfiak nem szívesen vesznek részt a szexuális életükre vonatkozó önkéntes alapú kutatásokban, képzett egészségügyi dolgozók segítségével több információhoz lehetne jutni. A szakember összehasonlított két meghatározó, a férfiak körében egészségi állapot témájában végzett közvéleménykutatást, az eredményt az Adelaid-i Egyetemen szexuális szokásokkal és túlsúllyal kapcsolatban tartott konferencián teszi majd közzé. 

Becslések kimutatták, hogy az ausztrál férfiak csaknem 67 %-ának testtömegindexe 25 feletti, mely túlsúlyosságra, vagy kövérségre utal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.