Már "alig" 340 kilót nyom 41 éves férfi

Ez az igazi nagyfogyás: 230 kilót fogyott a világ legkövérebb embere

230 kilót adott le 570 kilójából a mexikói Manuel Uribe, aki a Guinness Rekordok Könyvének 2007-es kiadásában még a világ legkövérebb embereként szerepelt, csúcssúlyának adatával.

2008.02.13 17:55MTI

Valójában azonban már 2006-ban különleges diétába fogott és keddi bejelentése szerint már "alig" 340 kilót nyom. "Nagy murit csapok. Remekül érzem magam, az orvosok szerint még soha nem voltam ilyen egészséges" - mondta az AFP-nek Uribe. Jelenlegi 340 kilós súlyát szigorú diétával és ágyban végzett tornagyakorlatokkal érte el. Hosszabb távú célja megközelíteni korábbi normális, százhúsz kilós súlyát: ezt négy év múlva szeretné elérni.

A 41 éves, 194 centi magas férfi 1992 óta "morbid kövérségben" szenved és nem képes felkelni ágyából. A Mexikó északi részén lévő Monterreyben, saját házában édesanyja és menyasszonya gondozza. 22 éves korában Manuel még csak 130 kilós volt, az Egyesült Államokban dolgozott és normálisan élt. "Aztán megállás nélkül híztam, és igen gyorsan elhízott lettem" - mondta el tavaly egy tévéinterjúban.

A kövér emberek világstatisztikájában Mexikó a második helyen áll, a lakosságnak csaknem a fele túlsúlyos. A legtöbb elhízott ember azonban az Egyesült Államokban található, legalábbis a mexikói egészségügyi minisztérium szerint.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.