A depresszió kezelésének természetes módja is van

Fény, csoki, halak és szex antidepresszáns helyett!

A kora tavaszi szürkeség a legtöbb emberből rossz hangulatot vált ki. Nem csoda, hiszen a napfény hiánya drasztikus mértékben lecsökkenti a szervezet szerotonin szintjét, ami az agyban az öröm érzetét kelti. Szerencsére néhány hangulatjavító módszerrel könnyebb átvészelni a borongós időt is.

2011.03.25 17:00medipress.hu

Vigyen fényt az életébe!

Ha nincs lehetőségünk déltengeri napfényes nyaralásra, szerezzünk be egy fénydobozt. Egy erősebb fénydoboz legalább 10 000 lux fény kibocsátására képes, melynek a hatása megegyezik a reggeli napsütésével, ráadásul a rákkeltő UV sugárzástól sem kell tartani.

Már egy 30 perces fényterápia következtében is annyira megemelkedik a szervezet szerotonin szintje, hogy az hozzájárul hangulat javulásához, mondja Michael Terman, a New York-i Columbia Egyetem Fényterápiás Központjának igazgatója.

Egyen minden nap csokoládét!

Napi egy kocka csokoládé is segíthet a rossz hangulat megszüntetésében. A csokoládé egy feniletilamin nevű örömérzetet keltő és hangulatjavító hatású ingerületátvivőt, más néven neurotranszmittert tartalmaz.

A feniletilamin hatására endorfin szabadul fel a szervezetben, mely az orgazmushoz hasonló érzést kelt az emberben.

A kakaóban kétszer annyi antioxidáns található, mint a vörösborban, csökkenti a vérnyomást, sőt még a ráncokat is képes kisimítani. Tejcsokoládé helyett azonban ajánlatos a sokkal egészségesebb, legalább 70%-os kakaótartalmú csokoládét fogyasztani.

Találjon gyönyört a hálószobában!


A szexuális előjáték során az agyba nagy mennyiségű dopamin kerül, melynek következtében vágyakozni kezdünk a szex után, mondja Kimberly Flemke, szexterapeuta.

Egy gyors menetnek kétségtelenül hangulatjavító hatása van, ráadásul az orgazmus során oxitocin szabadul fel a szervezetben.

Menjen horgászni!

Azok az emberek, akik omega 3 zsírsavat tartalmazó ételeket fogyasztanak, mint például a lazac, vagy a tonhal, általában jobban tudják kezelni az érzelmeiket, állítja Sarah Conklin, a pennsylvaniai Allegheny Főiskola pszichológia professzora.

Az Amerikai Szív Társaság ajánlása szerint hetente legalább kétszer kellene halat enni. A hal mellett a mogyoró és a lenmag is kellő mennyiségű proteint tartalmaz, melynek segítségével megelőzhetők a szívbetegségek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.