Vádlinagyobbítás, mellkisebbítés - pasiknál

Plasztikáztatással akarnak jobb állást szerezni a férfiak!

A gazdasági válságot követő visszaesés után ismét egyre népszerűbbek a szépészeti műtétek az amerikai férfiak körében.

2011.03.23 13:00MTI

Az előző évhez képest ismét két százalékkal növekedett a férfiakon végzett kozmetikai beavatkozások száma az Egyesült Államokban - hozta nyilvánosságra a Plasztikai Sebészek Egyesült Államokbeli Egyesülete (ASPS).

A számok ugyanakkor még mindig elmaradnak az eddigi csúcspontnak számító 2007-es adatok mögött. Az új trend elsősorban a 40-54 év közöttieknél figyelhető meg, a férfiakon végzett műtétek 48 százalékát ezen a korosztályon hajtották végre az elmúlt évben.

"Ez a generáció sokkal érzékenyebben reagál a fiatalabbakra, akikkel lépést kell tartania. Főleg a munkavállalás során kerül előtérbe a probléma. Sokan fiatalabbnak akarnak kinézni, hogy jobb esélyekkel induljanak egy-egy állás elnyeréséért" - fejtette ki Phillip Haeck, az ASPS elnöke.

Az egyesült államokbeli férfiaknál az elmúlt évben az orrplasztika volt a legnépszerűbb, összesen 63 ezer ilyen operációt hajtottak végre. Második helyen a szemhéj-operációk végeztek 31 ezer beavatkozással, harmadik helyen pedig a zsírleszívás 24 ezer műtéttel.

A népszerűségi listán a negyedik és ötödik helyet a mellkisebbítés és a hajátültetés szerezte meg. Az arcfeltöltések száma tizennégy százalékkal, a vádlinagyobbítások száma 62 százalékkal növekedett az előző évhez képest, az elálló fülek korrekcióját pedig tizenegy százalékkal többen igényelték.

Bár egyre több férfi veti alá magát fájdalmas beavatkozásnak a megfiatalodás reményében, a szépészeti beavatkozások 91 százalékát továbbra is a nőkön végzik. 2010-ben összesen 1,1 millió beavatkozást végeztek férfiakon - nőkön viszont 11,5 milliót.

A gyengébb nem képviselői legtöbbször mellnagyobbító műtétet végeztetnek el magukon: az elmúlt évben összesen 300 ezer alkalommal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.