Győr megyében egyre kevesebb az influenzás

H1N1 és B vírust is találtak az új betegeknél

Széles Klára, a megyei tisztiorvosi-szolgálat főorvosának tájékoztatása szerint szerdán H1N1 és B vírust is azonosítottak az elmúlt héten megbetegedetteknél Győr-Moson-Sopron megyében.

2011.03.09 09:36MTI

Az influenzaszerű megbetegedések száma a megyében tovább csökkent: százezer lakos közül 333-an betegedtek meg - egy héttel korábban ez a szám 436 volt -, ketten kerültek kórházba, egyiküket géppel kell lélegeztetni.
   
Az influenzával korábban leginkább fertőzött térségben, Sopronban és környékén jelentősen csökkent a megbetegedések száma. Így az eddigi teljes körű látogatási tilalmat részlegessé minősítették át a soproni kórházban.
   
A mosonmagyaróvári kórházban feloldották az eddigi részleges látogatási tilalmat.
   
Az influenza a fiatalokra jelenti a legnagyobb veszélyt: a megyében a megbetegedettek 30 százaléka 14 év alatti, 46 százaléka pedig 15 és 34 év közötti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.