H1N1=világvége?

Ötvenévesnél fiatalabb beteg halt meg influenza miatt Győr megyében

Ötvenévesnél fiatalabb beteg az influenza újabb áldozata Győr-Moson-Sopron megyében; az influenza A vírusát mutatták ki nála. Látogatási tilalmat vezettek be Csongrád megye valamennyi kórházában.

2011.02.16 12:07MTI

Az elmúlt napokban Győr-Moson Sopron megyében tizennyolcan kerültek kórházba. Két beteget intenzív osztályon ápolnak, őket lélegeztetni kell. A kórházi betegek közül négynél azonosították a H1N1 vírust - tájékoztatott a szakember mondta Széles Klára, a megyei tisztiorvosi szolgálat főorvosa szerdán az MTI-nek.

Az influenzaszerű megbetegedések száma az elmúlt héten kis mértékben emelkedett a megyében. Százezer lakos közül 960-an betegedtek meg, míg egy héttel korábban ez a szám 951 volt.

Az influenzával leginkább fertőzött térség továbbra is Sopron és környéke. A betegség a gyerekek számára jelenti a legnagyobb veszélyt: a megyében a megbetegedettek 44 százaléka 14 év alatti, 34,6 százalékuk pedig 15-34 év közötti.

Látogatási tilalmat vezettek be Csongrád megye valamennyi kórházában

Az influenzás megbetegedések számának növekedése miatt látogatási tilalmat vezettek be szerdán Csongrád megye valamennyi kórházában, így a Szegedi Tudományegyetem klinikáin is – tájékoztatta Tombácz Zsuzsanna, megbízott megyei tiszti főorvos az MTI-t.

A szakember emlékeztetett arra, hogy a szentesi kórházban már három hete, Hódmezővásárhelyen pedig a múlt héten el kellett rendelni a látogatási tilalmat. Az influenzás megbetegedések száma azonban a megye más részein is jelentősen nőtt, így szerdán a deszki és a makói kórházban, valamint a Szegedi Tudományegyetem klinikáin is érvénybe lépett a látogatási tilalom.

Az influenzavírus aktivitása a szentesi kistérségben a legmagasabb, itt a százezer lakosra jutó megbetegedések száma már meghaladja az ötszázat. Szeged és Makó térségében ez a szám még csak háromszáz fölött van, de ez is több mint a duplája a százötvenes járványhatárnak – közölte a főorvos.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.