Egyiptomból hurcolta be a fertőzést?

60 éves férfit vitt el a H1N1 Romániában

Meghalt egy H1N1-es vírussal fertőzött idős férfi Romániában, aki az idei évben az új típusú influenza első áldozata a kelet-európai országban - közölték hétfőn a bukaresti egészségügyi hatóságok.

2011.01.17 16:50MTI

A 60 éves férfit január eleje óta kezelték az új típusú influenza tüneteivel Iasi városában, egy kórházban, ahol hétfőre virradóra meghalt.

A betegségre utaló jeleket már decemberben - Egyiptomból való hazatérése után - észlelte, ekkor azonban még nem került kórházba.

A Románia északkeleti részén fekvő Iasiban két további H1N1 vírussal fertőzött személyről tudnak, de az ő állapotuk kielégítő.

Romániában a tavaly téli influenzaszezonban több mint százan haltak meg az új influenza következtében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.