A szövődmény öl

Újabb H1N1 vírussal fertőzött beteg halt meg - nyomozás indult

Az intézményben ápoltak közül újabb beteg halt meg a H1N1 vírusa okozta fertőzés következtében Szolnok, illetve Veszprém megyében - ez utóbbiban egy másik fertőzöttet az intenzíven tartanak lélegeztetőgépen. Hevesben egyre kevesebb az influenzás.

2011.02.17 16:41MTI

A közelmúltbeli első halálesethez hasonlóan ismét igazoltan egy H1N1 vírussal fertőzött beteg halt meg az intézményben - mondta Tölgyes Anna, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet fejlesztési igazgatója.

„Az idei influenzajárvány második megyei áldozatát február 8. óta kezelték a kórházban a fertőzés szövődményeként fellépő súlyos, kétoldali tüdőgyulladással. A beteg egészen kedden bekövetkezett haláláig folyamatosan gépi lélegeztetésre szorult.
Az elhunyt férfi 55 éves volt, és nem szenvedett az influenza ilyen súlyos lefolyására hajlamosító, ebből a szempontból rizikófaktornak számító krónikus betegségek egyikében sem” - mondta az igazgató.

Az országos tiszti főorvos szerdán azt közölte, hogy a jelenlegi szezonban 18, influenzás megbetegedéssel összefüggésbe hozható halálesetről értesült az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat.

Meghalt egy H1N1-vírussal fertőzött beteg a veszprémi kórházban

Meghalt egy H1N1-vírussal fertőzött 40 éves férfi a veszprémi kórházban. Dávid Gyula főorvos, az intézmény orvos igazgatójának közlése szerint a beteget tíz napon át kezelték az intenzív osztályon, géppel lélegeztették, de a napokban légzési elégtelenségben életét vesztette.

Más forrásból származó információnk szerint a beteg a veszprémi börtönben töltötte a büntetését, onnan szállították a kórházba. Dávid Gyula erre nem kívánt reagálni.

Az RTL Klub csütörtök esti híradója arról számolt be, hogy az áldozat családja feljelentést tett, mert szerintük a férfi későn kapott orvosi ellátást, a börtönben mulasztás történt. A győri katonai ügyészség elrendelte a nyomozást, a büntetés-végrehajtás pedig belső vizsgálatot indított - hangzott el a híradóban.

Az igazgató elmondta, hogy csütörtöktől egy újabb férfit kezelnek a kórház intenzív osztályán H1N1-fertőzéssel, ő szintén gépi lélegeztetésre szorul.

Kevesebb a beteg Heves megyében

Az elmúlt hetekben tapasztalt emelkedés után az év hatodik hetében csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma Heves megyében. A háziorvosi jelentések szerint február 7. és február 11. között 1700 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, 20 százalékkal kevesebben, mint a megelőző héten - mondta Huszti Györgyike, a megye megbízott járványügyi főorvosa.

A betegek mintegy 20 százaléka gyermek, 40 százalékuk 15-34 éves, 30 százalékuk középkorú, a legkevésbé érintettek továbbra is a 60 éven felüliek. Influenzaszerű tünetekkel újabb öt beteg került kórházba, de egyikük sem szorult intenzív kezelésre, illetve gépi lélegeztetésre.

A Mátrai Állami Gyógyintézet mátraházai intenzív osztályán a kórház látogatási tilalmat rendelt el. Egerben a megyei kórházban a részleges látogatási tilalom továbbra is érvényben van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.