Dühöng a kór

Influenza - Látogatási tilalom a hódmezővásárhelyi kórházban

Teljes látogatási tilalmat vezettek be a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház és Rendelőintézetben az influenzajárvány miatt.

2011.02.13 19:04MTI

A szombaton életbe lépett rendelkezés minden osztályt érint, csupán a nagyon súlyos állapotban lévő betegek esetében tesznek kivételt: az őket látogató hozzátartozóknak védőruházatot és szájmaszkot kell viselniük, hogy megakadályozzák az esetleges fertőzések továbbterjedését - nyilatkozta Kallai Árpád, az intézmény főigazgatója.

A betegellátást nem befolyásolja a korlátozás. A betegek felvétele és hazaengedése is zavartalan. A kórházban jelenleg is ápolnak influenzás pácienseket, a vizsgálatok H1N1-fertőzést is kimutattak már helyi betegnél - közölte az önkormányzat honlapja.


Jelenleg senki sem szorul gépi lélegeztetésre, de ha ugrásszerűen növekedne a betegek száma, akkor is meg tudnák oldani az ellátásukat, az egészségügyi tárca ugyanis akár bérelhető eszközökkel is segíti a gyógyító munkát - írták.

A Csongrád megyei kórházak közül a szentesi intézményben van még érvényben influenza miatt látogatási tilalom.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.