Veszélyes lehet ez a típusú közösülés

Nem szabad sokat gyakorolni az anális szexet

Az anális szex nem tartozik a szokásos közösülési módszerekhez. Tehát semmiképpen sem ajánlatos, hogy túlságosan gyakran térjen át erre a módszerre.

2011.02.03 10:13WEBbeteg

Az anális közösülés útján a hüvelybe fertőzést vihetünk át és folyást okozhatunk vele. A hímvesszőn is kialakulhat gyulladás.

A végbélben is előfordulhat fertőzés, a közösülésből adódó sérülések miatt. A közösülés előtt a végbél záróizma nem elég tág, tehát az első alkalommal illetve a későbbiekben is nagyon óvatos tágítás kell, hogy a közösülést megelőzze.

Nagyon fontos a megfelelő síkosító szer alkalmazása. Ilyen például a vazelin és a paraffinolaj. A gyógyszertárban és a szex shopokban is lehet kapni síkosító szert, azok is megfelelők erre.

Mi történik, ha szex közben megsérül a végbélnyilás?

Amennyiben sérülés keletkezett a végbélnyílás területén, akkor a közösülés felfüggesztése ajánlatos, mert a sérült nyálkahártyán keresztül a baktériumok bejutva fertőzést okozhatnak.

Előfordulhat olyan sérülés is, amely már nemcsak a felületes hámot érinti, hanem a mély rétegeket is. Ilyenkor orvosi vizsgálat és ellátás szükséges, mert a mélyre terjedő sérülések potenciális veszélye a későbbi széklettartási nehézség.

Higiéniás szabályok - érdemes betartani!

Mindenképpen alapos mosakodás szükséges mind a két fél részéről anális közösülés után. Intim mosakodó szappannal a külső nemi szervek környékét kell lemosni.

A hüvelyben és a pénisz makk részén szappant ne használjunk, mert viszketést és fertőzést okozhat. Érdemes beszerezni a nyálkahártyára alkalmas fertőtlenítő szert a patikákban.

A férfi partnernek is ezzel kell lemosni a nemi szervét.

Természetesen nem tömény koncentrátum formában, hanem hígítva, úgy hogy 1 kupakkal 3-4 dl vízben fel kell oldani és azzal elvégezni a hüvelyöblítést a közösülés után, illetve a férfi partnernek azzal kell lemosni a külső nemi szervét.

A Neomagnol használata is lehetséges, de azt a hüvelybe nem szabad tenni, de a hímvesszőt le lehet vele mosni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.