Ellenszerének kifejlesztése sincs már messze

Őssejt-terápiával a kopaszodás ellen

Német tudósoknak nemrég sikerült szőrtüszőket előállítaniuk őssejtekből, ezért a szakértők úgy gondolják, a kopaszság ellenszerének kifejlesztése sincs már messze.

2010.12.22 17:15medipress.hu

A Berlini Technológiai Egyetem tudósai állati sejteket használtak fel mostani kísérleteik során, de egy éven belül képesek lesznek emberi őssejtekből is előállítani a szükséges szőrtüszőket.

A Daily Express értesülései szerint Roland Lauster professzor és kollegái olyan eljáráson dolgoznak, amely megoldást jelenthetne a hajhullással küzdők 80 százalékának gondjaira.

Lauster professzor szerint az őssejtekből előállított szőrtüszők beültetésén alapuló kezelés öt éven belül mindenki számára elérhető lesz.

"Az előkészületek jelenleg is folynak - nyilatkozta Lauster professzor - A módszer kifejlesztése azt is jelentené, hogy a kozmetikai termékeket nem kellene többé állatokon tesztelni, hiszen tetszőleges mennyiségű emberi haj a rendelkezésünkre állna."

Bár 2004-ben egy amerikai kutatócsoport (Pennsylvania Egyetem) is rájött, hogy őssejt-terápia segítségével megelőzhető a kopaszság, a kopaszodás ellenszerének felfedezése még mindig várat magára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.