Kis mértékben gyógyszer...

Tovább élnek, akik isznak?!

Egy, az American Journal of Medicine hétfői számában megjelent tanulmány szerint azok az absztinensek, akik feladva elveiket időnként mégis megisznak egy-egy pohár italt, tovább élnek, és kevesebb az esélyük a szívbetegségek kialakulására, mint teljesen absztinens társaiknak.

2008.03.12 11:58medipress.hu

Kutatások szerint azok, akik időnként legurítanak egy-egy pohárkával egészségesebbek, mint a teljesen absztinenciát vállalók, de ez a kutatók szerint még nem ok arra, hogy valaki elkezdjen inni.

A Dél-Karolinai Orvostudományi Egyetem orvosának Dr. Dana Kingnek kutatásai szerint azoknak, akik a 40-es 50-es éveikben kezdenek el alkoholt fogyasztani, 38 százalékkal kisebb az esélyük a szívroham, vagy más súlyos szívbetegségek kialakulására, mint azoknak, akik egyáltalán nem isznak-még akkor is, ha az absztinenciát feladók túlsúlyosak, cukorbetegek vagy magas vérnyomástól szenvednek.

Dr. King és kollegái 7697 45 és 64 év közti jelentkezőt vizsgáltak meg, akik a kísérlet elején még teljesen absztinensek voltak. A kutatás 10 éve alatt a résztvevők 6 százaléka kezdett el inni.

"38 százalékkal csökkent az új szívbetegségek kialakulásának aránya azok közt, akik ez alatt a 10 év alatt elkezdtek valamilyen alkoholt fogyasztani
- nyilatkozta Dr. King - Persze csak mértékkel, nem kell semmit sem túlzásba vinni, de kétségtelen, hogy az alkohol kis mértékben úgy tűnik valóban gyógyszer."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.