Lényege a szénhidrátok visszaszorítása

Veszélyes Jennifer Aniston uborka diétája?

Jennifer Aniston egyes pletykák szerint az Atkins-diétát követi, melynek lényege a szénhidrátok visszaszorítása, mások azt állítják, hogy a Zóna-étrendet követi.

2010.10.26 16:00medipress.hu

A színésznő személyi séfjei, Jewels és Jill Elmore azonban most megjelentették egy szakácskönyvet, amelyben felfedik a népszerű színésznő étrendjének titkát.

A könyvhöz Jennifer írt előszót, amelyben bevallja, hogy Jewelsék előtt különféle zóna ételeket, gyorskajákat és időnként egy-egy szelet sajtot evett.

A szakácskönyv, amely a The Family Chef (A család séfje) címet viseli, három részből áll: az első a gyerekeknek, a második a férfiaknak, a harmadik pedig az olyan nőknek szól, akik úgy akarnak kinézni, mint a népszerű hollywoodi színésznő.

Mit kellene ennünk, hogy karcsúak legyünk, mint Jennifer Aniston?

Egy brit újságírónő, Anna Pursglove férjével és két kisgyerekével nekiállt, hogy kipróbálja a bemutatott étrendet. Pursglove pontról pontra követte a színésznő diétáját, és tapasztalatit megosztotta a Daily Mail olvasóival:

"Az első nap egy szelet teljes kiőrlésű gabonából készült, almavajas pirítóssal kezdtünk, egy kis zsírszegény sajttal és házi müzlivel. A legtrükkösebb a házi müzli volt, ugyanis miután elkészítettem az első adagot, kiderült, hogy 45 percig tartana a második adag, és a gyereknek öt perc múlva indulnia kellett volna az iskolába.

Talán előző este kellett volna elkezdenem a reggeli készítést, de sajnos Jennifertől eltérően nekem nincs saját szakácsom, úgyhogy lemondtam a házi müzliről, és azt reméltem, hogy a bolti müzli is megteszi majd."

Ebédre saláta következett. Mivel a helyi áruházban még soha nem hallottak a perzsa uborkáról, kénytelen voltam beérni a kelet-angliai változattal.

Sajnos a sajt és a lencse sem tudta elfeledtetni velem azt a tényt, hogy csak uborkát és paradicsomot eszem, így délután 3 órakor már hangosan korgott a gyomrom. Kénytelen voltam még egy tállal enni a (nem házi) müzliből.

Vacsorára fehér halat választotttam diós, tojásos, zöldbabos körettel. Nem volt rossz, bár egy kis szénhidrát is jól jött volna a keverékhez. Ezután következett egy hasonló nap, s a harmadik nap reggelén megmértem magam, és örömmel konstatáltam, hogy majdnem egy kilót fogytam.

Táplálkozási szakértő barátom figyelmeztetett, hogy ilyen gyors fogyás nem tartható a következő hónapokban, fogjam vissza a fogyókúrát, mire én bevallottam neki, hogy még afelől is kétségeim vannak, hogy aznap délelőtt képes leszek-e folytatni a diétát.

Miután három napig kitartóan követtem az előírt étrendet, másfél kiló leadása után meg kellett állapítanom, hogy nem ez a könyv lesz az, ami segít megszabadítani a fölösleges kilóktól.

Szerintem a Család séfje hibás üzenetet közvetít a diétával kapcsolatban. Jennifer azt írja összegzésében, hogy "időbe telt, mire ráébredtem, hogy a karcsúság kulcsa nem az, hogy megfosztjuk magunkat az ételtől."


"Az igazság ezzel szemben szerintem pontosan az, hogy ha a karcsú alatt azt értjük, hogy sovány, akkor pontosan ez a titka."

Nem cél a teljes élelmiszercsoportok kiiktatása

Janine Fahri táplálkozási szakértő Jennifer étrendjét áttekintve a következőt mondta:

"Azt tanácsolom, hogy ha valaki fogyni akar, ne teljes élelmiszercsoportokat iktasson ki, hanem figyeljen oda az adagok méretére. Alapvető irányelvként elmondhatjuk, hogy a fehérjeadagunknak körülbelül egy kártyapakli méretének kell megfelelnie, a szénhidrátnak (lehetőleg barna vagy teljes kiőrlésű formában) egy teniszlabda méretének, a többit pedig zöldséggel kell kitölteni."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.