Egy különleges műtét hozott enyhülést

A lány, akinek össze kellett kötni az agyát a gyomrával

A bénító migréneket átélő, ritka agyi rendellenességben szenvedő 17 éves lánynak az elviselhetetlen fejfájására egy különleges műtét hozott enyhülést.

2010.10.04 17:00medipress.hu
Melissa Peacock már jól van

Melissa Peacock intrakraniális hipertenzióban szenved, melynek hatására a koponyában felgyülemlő gerincvelői folyadék nyomást gyakorol az agyára.

A bradfordi kamaszlányt végül úgy sikerült meggyógyítani, hogy egy csövet ültettek be a koponyája és a gyomra közé, hogy megemészthesse saját agy-gerincvelői folyadékát.

Melissa kilenc éves kora óta szenvedett a rendellenességben, amely homályos látást okozott, mert a folyadék nyomást gyakorolt a látóidegére.

A folyadék eltávolítását célzó kilenc beavatkozás sikertelenül végződött, míg végül az orvosok drasztikusabb megoldást választottak a nyomás enyhítése érdekében.

Egy csövet vezettek be Melissa agyába, amely egyenesen a gyomrába vezeti le a folyadékot, ahol a táplálékkal együtt megemészti. A kamaszlány először megdöbbent, amikor megtudta, mit terveznek az orvosok, de olyan elviselhetetlen fájdalmakat élt át, hogy úgy döntött, belevág a műtétbe.

Ismerősei kissé bizarrnak tartják, hogy a gerincvelői folyadékát megemészti, de Melissát ez egyáltalán nem zavarja, mert elmondása szerint a műtét óta az életminősége összehasonlíthatatlanul megjavult.

Melissa betegségét akkor vették észre, amikor édesanyja ijedten látta, hogy lánya alig tud végigmenni az egyenes vonalon.

Az orvosok először agytumorra gyanakodtak, de a vizsgálatok később kimutatták állapotának valódi okát. A sebészek úgy vélték, hogy egy egyszerű beavatkozással, a gerinc kilyukasztásával és a folyadék többlet kivezetésével helyreállíthatják a nyomást.

Rövid idő múlva azonban a folyadék újra felgyülemlett, és Melissa nyolc további operáción esett át, mire az orvosok úgy döntöttek, hogy tartósabb megoldásra van szükség.

Arra a drasztikus lépésre szánták rá magukat, hogy állandó csövet ültettek be a lány agya és gyomra közé: a bizarr megoldás végre enyhülést hozott a sokat szenvedett tinédzsernek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.