"Súlyos komplikációkkal" járó műtétek

Ír betegeket kezelt rosszul és csapott be egy magyar orvos

"Súlyos komplikációkkal" járó magyarországi gyomorszűkítő beavatkozásokról tett bejelentést "számos" ír beteg. A műtéteket egy magyar orvos szervezte, akit felfüggesztettek állásából.

2010.09.23 16:37MTI

Ezt írta csütörtökön egy ír egészségügyi szaktanácsadó honlap, amely szerint a magyar orvost betegei nem érik el.

Az Irishhealth.com beszámolója szerint a 45 éves magyar orvos az egyik dublini kozmetikai sebészeti magánklinikán dolgozott, de helyettesítő aneszteziológusként egy ír állami kórházban is alkalmazásban állt.

A honlap szerint a magyar orvos az állami kórházban fogadta a "néhány napja bezárt" magánklinika egyes betegeit, jóllehet munkaszerződése tiltotta magánbetegek fogadását állami egészségügyi intézetekben. Az orvost állami kórházi állásából felfüggesztették, és vizsgálat indult az ellene érkezett bejelentések ügyében.

Az Irishhealth.com szerint több beteg arról számolt be, hogy a magyar orvos az egykori dublini magánklinikán magyarországi gyomorszűkítő műtéteket szervezett pácienseinek, és vállalta utókezelésüket is hazaérkezésük után.

A magyarországi műtéten átesett betegek közül azonban többen is bejelentették, hogy komoly komplikációk léptek fel náluk - az egyik beteg a RTE ír közszolgálati rádióban elmondta, hogy gyomrának egy részét el kellett távolítani a magyarországi műtét után -, és több páciens jelezte azt is, hogy a magyar orvost nem érik el.

Az Irishhealth.com szerint a betegek "hozzávetőleg 7500 eurót" (kétmillió forintot) fizettek az orvosnak a műtétért és az utókezelésért. A műtét során szilikongyűrűvel szűkítik a túlsúly-problémákkal küszködő betegek gyomrának felső részét, csökkentve a gyomor táplálékbefogadó kapacitását.

Az Irishhealth.com csütörtöki írása nem tér ki arra, hogy a panaszolt magyarországi beavatkozásokat mely egészségügyi intézményben végezték el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.