Egyszerű lépések a gyönyör felé

Miként pezsdíthető fel a vágy?

Több kutatás is bizonyítja, hogy egy bizonyos után a párok közül elhalványul a szenvedély lángja, és a szex igencsak ellaposodik. Utánajártunk, miként pezsdíthető fel a vágy néhány egyszerű lépésben!

2010.09.20 19:00ma.hu

Az adatok szerint a hosszabb ideje tartó kapcsolatokban és a kor előrehaladtával egyre csökken a vágy, hogy újraélesszük a szenvedélyt.

A stresszes életvitel, az egész napos rohanás, a bevásárlás, a mosás, a takarítás és a gyerekek elaltatása után leginkább csak arra vágysz, hogy mielőbb álomba merülhess?

Érthető, de azért adhatnál egy esélyt a szerelmes összebújásnak is: kiváló feszültség-levezető és lazító hatású, ráadásul remek eszköze annak, hogy pároddal ismét közel kerüljetek egymáshoz.

1. Finom falatok

Vásárolj mindkettőtök számára finom falatokat: ha édesszájúak vagytok, apró bonbonokat, de ha igazi ínyencek, különféle sajtokat, olívabogyót és hozzá illő bort tegyél a kosárba. A vacsorát követően maradjatok kettesben, és csemegézzetek!

Hogy izgalmasabb legyen a játék, egyikőtök hunyja be a szemét, a másik pedig adja szájába az ételt.

Így még inkább az ízekre koncentrálhattok, és egy jelentős engedmény: ma éjszaka szabad a csók!

2. Érzéki hangulat

Teremts érzéki hangulatot a hálószobában: szóljon halk zene, gyújts néhány gyertyát, fürdés után szórj magadra egy kis parfümöt, és bújj a megszokottól eltérő hálóruhába (micsoda különbség a térdig érő pamutpóló helyett selyempizsamát viselni!), és így feküdj kedvesed mellé az ágyba.

Fogadd és viszonozd a bókokat, ne rejtsd véka alá, ha kedved támadna felfedezni párod testét: tettek helyett azonban szavakba öntsd, hogy mit tennél, majd hallgasd végig partnered elképzeléseit.

Hiába hág tetőfokára a hangulat, fújjátok el a gyertyákat, és próbáljatok elaludni - az ölelkezés természetesen nem minősül "szabálysértésnek"!

3. Vizuális élmények

Biztosan ismered kedvesed testének minden szegletét? Tudod, hol vannak a legédesebb anyajegyei, szeplői?

Fürdés után, köntösben vagy törölközőbe burkolózva üljetek egymással szembe, és próbáld részletesen felidézni, milyen a partnered ruha nélkül, illetve mely testrésze a legérzékenyebb.

Ez az este a vizuális élményeké, a simogatással még várnotok kell egy kicsit!

Ha együttléteitek már nem olyan szenvedélyesek, mint a kezdet kezdetén, netán egyre kevesebbszer fordítotok időt egymás kényeztetésére, itt az alkalom, hogy egy kis erotikát csempésszetek a hétköznapokba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.