A tojás a korai magömlés veszélyét hátráltatja

A szex édes íze: A vaníliafagyi javítja az orgazmust!

A vaníliafagyi javítja az orgazmust, a tojás a korai magömlés veszélyét! A zsírszegény táplálkozás, az elegendő, de túlzásba nem vitt testmozgás és a stressz helyes kezelése visszafordíthatja a szív romló működését...

2010.09.14 16:00ma.hu

Férfiak és nők számára egyaránt fontos a nemi szervek jó vérellátása, részint a nemi vágy felkeltése, részint a megfelelő erekció elérése miatt.

Ezért, ha jó szexet akar, vigyáznia kell a szívére. Az összeszűkült artériák sajnos ezen a területen is problémákat okozhatnak.

Mindenképpen jó hatással van az alacsony zsírtartalmú étrend.

A kutatási eredmények azt mutatják, hogy a zsírszegény táplálkozás, az elegendő, de túlzásba nem vitt testmozgás és a stressz helyes kezelése visszafordíthatja a szív romló működését.

A kimondottan a szexuális élet megjavítását célzó kúra alapjául egy mindössze10%-os zsírbevitellel járó vegetáriánus étrend szolgál, amelyet azonban bizonyos mennyiségű húsétellel egészítettek ki.

Elsősorban sok gyümölcsöt, zöldséget, magvakat és főzelékfélét kell enni, a bevitt kalória 10% származzék zsírból, 5%-a telített zsírsavakból és 75%-a szénhidrátokból.

A vizsgálatok eredményei szerint egy 6 hetes, ilyen jellegű diéta egyértelműen javítja a szexuális vitalitást, a potenciát és általában az egészséget.

Túl szép ahhoz, hogy igaz legyen?

Úgy tűnik, nem. Minden szakértő egyetért ugyanis abban, hogy a szívbarát életmód jót tesz a szexnek is. Azt mondhatjuk, hogy tapasztalat szerint minden, ami hasznos az egészségünknek, növeli az aktivitást a hálószoba falai között.

A történelem során az emberek mindig is használtak szexuális serkentőszereket, úgynevezett afrodiziákumokat, mivel úgy vélték, hogy egyes ételek növelik az elérhető gyönyöröket. Manapság az osztrigának és az alkoholnak tulajdonítanak ilyen hatást.

Egyes újságcikkek szerzői a tojásra, a vaníliafagylaltra és a zellerre, vagy éppen az áfonyára és a szőlőre esküsznek.

A tojásban található vitaminok például valószínűleg enyhítik a teljesítőképességgel kapcsolatos félelmeket és a korai magömlés veszélyét, a vaníliafagylalt kalciumtartalma nyilvánvalóan erőteljesebbé teszi az orgazmust, a zellerben lévő folsav pedig tisztán tartja az ereket, így a vér könnyebben áramlik a megfelelő helyekre.

Természetesen a különböző jótanácsokat is célszerű józan kritikával szemlélni. Kétségtelen ugyanis, hogy sok vitaminnak és tápanyagnak előnyös hatásai vannak, de a túlzott mértékű fogyasztás majdnem mindig negatív hatásokkal is jár.

A szélsőségektől tehát nem árt óvakodni: az egészséges étrend, a rendszeres testmozgás és a pozitív életszemlélet az, ami segít. Ha elkölt egy kellemes vacsorát egy olyan társsal, akit szeret, másra már általában nincs is szüksége.

Az Amerikai Szexuális Felvilágosítók, Tanácsadók és Terapeuták Egyesülete is egyetért a fenti nézettel. Hozzá szokták még tenni, hogy a boldog szexuális élet kulcsa végső soron az, hogy meg kell szabadulni a szégyenérzettől, a bűntudattól, a félelmektől és a különböző gátlásoktól, tiltásoktól.

A szex főként és mindenek előtt pszichológiai kérdés, mondják. Az egészséges étkezés, a diéta, meg a sok különböző jótanács mind hasznos lehet, de csodákra egyik sem képes.

A pszichológiai hatás mindenesetre fontos: azokat, akik hisznek a különféle serkentőszerekben, különleges táplálékokban, ezek tényleg szexuálisan élénkké és erőssé tehetik.

Mások meg az étellel való játékban találnak nagy örömöt - például lenyalják a krémet partnerük testéről, és ez új szexuális tapasztalatokhoz segíti hozzá őket.

Egyes dolgoknak, például ételeknek a puszta illata is elég ahhoz, hogy szexuálisan izgalomba hozzon embereket, állapították meg egy chicagói kutatóintézet munkatársai.

Többek között azt vizsgálták, hogyan változik meg a nemi szervekhez történő véráramlás különböző illatok hatására. Az eredmény: a férfiakra a legizgatóbb hatással a levendula és tökpástétom keverékének a szaga volt, a nők viszont egyes cukorkák és az uborka hatására indultak be.

Ezekre az eredményekre nincs egzakt magyarázat: egyes elképzelések szerint egyszerűen a gyermekkorára emlékeztetik az embert az ilyen illatok. Az effajta - nosztalgia - pedig csökkenti a félelmeket és gátlásokat, és ezáltal elősegíti a vérnek a fontos szervekhez történő áramlását.

Régebbi vizsgálatok is azt mutatták, hogy a szagoknak kulcsszerepük van a vonzerő kialakulásában, de akkor maguknak az embereknek az illatával foglalkoztak.

Ne feledjük azonban, hogy az, kinek milyen az illata, erősen függ attól, mit eszik.

Forrás: Galenus

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.