Ezzel hódít a számító nő!

Vágyfokozó boszorkányságok: afrodiziákumok Aphrodité lába nyomán

Aphrodité, - a szerelem istennője - lába nyomán csodás növények keltek ki a földből, amikor kilépett a tenger habjaiból.

2010.08.31 15:06ma.hu

Ezért azokat a gyümölcsöket, virágokat és a belőlük nyert illatszereket nevezik afrodiziákumoknak, amelyeket különösen alkalmasnak tartanak a szerelmi vágy felkeltésére, illetve fokozására.

Nemcsak Cipruson, de nálunk is megtalálható a varázslatos növények számos fajtája.

Íme az a néhány bűbájos fűszer és étel, amelyekkel az éjszakáinkat is megédesíthetjük.

Egy ilyen ősi afrodiziákum a szarvasgomba. A hím gímszarvasok a párzási időszak előtt feltúrják az erdő talaját, és ha rátalálnak az értékes csemegére, elfogyasztása után valósággal megőrülnek a nőstény utáni vágytól. Serkentő hatása miatt a szarvasgomba a mai napig rendkívül keresett, és igen drága növény. Nem egyszerű azonban megtalálni, hiszen a föld alatt 10-20 centiméter mélyen nő, és a gímszarvasokon kívül csak az erre betanított disznók vagy kutyák képesek kiszagolni.

Bazsalikom: A hinduk szerint egészséget, termékenységet, örömteli nemi életet ajándékoz rendszeres fogyasztójának. Illóolajokban és vitaminokban gazdag.
Fahéj: A nemi mirigyeket izgatja. Hangulatfokozó és potencianövelő illóolaját az indiánok a nemi szervükre kenték.
Ginzeng: A több mint kétezer éve ismert növény csak rendszeres szedéssel fejti ki hatását. Általános erősítő, antidepresszáns, fáradtságcsökkentő, és a szellemi aktivitást is növeli.
Gyömbér: A gyökeréből nyert anyag fokozza a medence keringését, elősegíti, hogy a vér a nemi szervekbe áramoljon, ezzel felerősíti a szexuális érzeteket. Ezen kívül antidepresszáns hatása is ismert.
Kömény: Illóolaja stresszoldó hatású, így növeli a nemi vágyat. Vérbőséget okoz. Vigyázat, túlzott fogyasztása eszméletvesztéssel járhat!
Méz: Gyorsan felszívódó gyümölcscukrai serkentik az agyban a hangulatjavító endorfinok termelődését. Ezenkívül kis mennyiségben található benne ösztrogén, azaz női nemi hormon is, ami fontos szerepet játszik abban, hogy kellő izgalomba jöjjünk a megfelelő pillanatban.
Petrezselyem: Hatóanyagai értágulatot okoznak, így a férfiaknál meghoszszabbítja a merevedést.
Rozmaring: Illóolaja — fürdővízbe téve — fokozza a bőr vérellátását, ezáltal növeli az érzékenységét.

Sáfrány: Ennek a Távol-Keletről származó pikáns fűszernövénynek az illóolaja izgató hatású, erősíti a férfiak nemi vágyát, és hoszszan tartó orgazmust biztosít.
Szegfűszeg: Már a régi kínaiak is rágcsálták, hogy erotikus kalandjaik során nagyobb élvezetben legyen részük. Illóolaja erősen serkentő, és a hímvessző megnagyobbodását is előidézheti.
Szerecsendió: Az örökzöld fűszernövény magja vágyfokozó olajat tartalmaz, amely kis mennyiségben bódító, izgató hatású lehet.
Zeller: Gumóját, szárát, levelét egyaránt afrodiziákumként említik a népi feljegyzésekben. Felfrissíti a fáradt férfiakat, mivel sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Sőt, a tesztoszteron termelődését is elősegíti. Erre utal egy népi mondóka: „Zeller, tojás, derelye, nő a férfi ereje!”

A gomba magnéziumban, cinkben és B5-vitaminban gazdag. Ezek jótékony hatással vannak a mellékvesére, amelynek hormonja fontos szerepet játszik a nemi vágy felébresztésében.
A csoki ugyanúgy befolyásolja az agyműködésünket, mint a szerelem.
A B6-vitaminban gazdag avokádó segíti a jó hangulatról és az orgazmusról gondoskodó hormonok képződését. Bár nem terem nálunk, sokszor kapható.
A tenger gyümölcsei – mint a kagyló, a rákfélék, a tonhal, a lazac vagy a szardínia – kalciumot, foszfort, jódot és sokféle vitamint tartalmaznak, amelyek vágyfokozó hatásukról ismertek.
Az osztriga bővelkedik cinkben, ami elősegíti a tesztoszteron termelődését a férfiakban.

Vágyfokozó növényekből teát is készíthetünk az összebújós estékre.

• 30 g ginzeng
• 20 g csalán
• 15 g rozmaring
• 40 g málnalevél
• 15 g barátcserjebogyó
• 10 g borsmenta

Keverjük össze a fenti növényeket egy jól zárható edényben. 1 evőkanálnyi mixet 2,5 dl vízzel forrázzunk le, hagyjuk 10 percig állni, majd szűrjük le. Naponta 2-3-szor is iható. 

Más: Forrásban lévő vízzel öntsünk le 10 g zsályát, 8 g csombort és 5 g mentát. Az oldatot egy kanál mézzel édesítsük. Igazi bájital!

Szerelmi hangulatunkat fokozhatjuk gyertyafénnyel, füstölőkkel, kellemes halk zenével és még egy piros lepedővel is!

Ha úgy érezzük, hogy frissíteni kellene a kapcsolatunkon, próbáljuk meg, hogy felöltözve kezdjük és „visszamegyünk a kezdetekhez”, amikor még csak szemeztünk, netán a kezét mertük csak megérinteni, aztán a hátát, közelebb húzódtunk hozzá és lágyan megsimogattuk az arcát, a haját, mindez kellemes emlékeket idézve arra ösztönzi a férfit (vagy a nőt), hogy haladjon tovább, hogy érjen el a boldog egyesüléshez. Semmit se siettessünk, ne kapkodjuk el, maradjunk hosszú percekig csak átölelve egymást, érezzük meg a másik hangulatát, vegyük együtt vele a levegőt, lassan, érezzük magunkat biztonságban a boldog időtlenségben.

Csak hagyjuk, hogy egyenként szedje le rólunk a ruhát, amikor már jól ki és bemelegedtünk!

Ha a nő nem kapható azonnal, hanem csábító pillantásokat vetve időnként kibontakozik az ölelésből, játékosan arrébb gurul, csak a kezét felejti ott a férfi testén, (nehogy félreértés legyen, hogy elhúzódik), akkor a férfiben feltámad a vadász-ösztön és ez felkorbácsolja vágyait.

Ne felejtkezzünk el a csókolózásról sem, mert az indítja be a nemi hormonok működését.

Természetesen akkor élvezzük legjobban az együttlétet, ha lélekben mindketten ott vagyunk, csak a partnerünkre és önmagunkra figyelünk, a jelenben vagyunk, és nem hagyjuk, hogy máson járjon az eszünk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.