Eddig 25 haláleset róható a vírus számlájára

Szombathelyen meghalt egy krónikus betegséggel is kezelt férfi

Szombathelyen a Markusovszky Kórházban meghalt egy krónikus betegséggel is kezelt férfi, akinek szervezetében kimutatták az új vírust - közölte az MTI-vel Schneider Ferenc, a Markusovszky Kórház infektológiai osztályának osztályvezető főorvosa pénteken.

2009.12.11 17:27MTI

A 65 éves férfi beteg, akit a hematológiai osztályon kezeltek, két nappal ezelőtt hunyt el - mondta. Hozzáfűzte: jelenleg három beteget kezelnek új influenza gyanújával a szombathelyi kórház fertőző osztályán, közülük az egyiknél igazolták laboratóriumi vizsgálatok az új vírus jelenlétét.

Mindhárom beteg - köztük egy gyermek - állapota stabilnak mondható, nincsenek közvetlen életveszélyben. Székely Tamás egészségügyi miniszter szerdán azt közölte, hogy mostanáig 25 olyan haláleset történt Magyarországon, ami összefüggésbe hozható az új típusú influenzával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.