Eddig 25 haláleset írható az új vírus számlájára

Tovább emelkedett az új vírusos betegek száma

Kisebb mértékben, de tovább emelkedett az influenzaszerű megbetegedések száma: az elmúlt héten 42.900-an fordultak orvoshoz - közölte az egészségügyi miniszter a legfrissebb adatokat ismertetve szerdán az Országgyűlés szakbizottságában.

2009.12.09 12:52MTI - Fotó: MTI

Székely Tamás elmondta, hogy ez a szám 6 százalékos növekedést jelent a két héttel ezelőtti adatokhoz képest. Megjegyezte ugyanakkor, hogy a megbetegedések számának elmúlt hetekben tapasztalt meredek emelkedése megtört, és csökkent a közép-magyarországi régióban megbetegedett emberek száma is. A járvány kezdete óta ebben a régióban lettek a legtöbben betegek. A miniszter közölte, hogy mostanáig 25 olyan haláleset történt Magyarországon, ami összefüggésbe hozható az új típusú influenzával, s eddig a lakosság 22-23 százaléka kapta meg a vírus elleni védőoltást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.